Καλημέρα αγαπημένο μου μαγειρικό παρεάκι! Σήμερα πρωί πρωί, πριν φύγω για τη δουλειά, έφτιαξα ένα ωραιότατο παραδοσιακό ρυζόγαλο, ένα γλυκό που αγαπάμε όλοι για την απλότητα και τη βελούδινη υφή του, αφού το φτιάχνω με τον τρόπο της γιαγιάς για να γίνει πηχτό και αρωματικό. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την δική μου εκδοχή, η οποία χρησιμοποιεί κορν φλάουρ για να πετύχουμε αυτό το τέλειο αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Παραδοσιακό Ρυζόγαλο
Φτιάξτε το κλασικό, πηχτό και αρωματικό παραδοσιακό ρυζόγαλο, χρησιμοποιώντας κορν φλάουρ για τέλεια υφή και βανίλια για έντονο άρωμα! Αυτή η εύκολη και αγαπημένη συνταγή είναι ιδανική για ένα γλυκό σνακ ή επιδόρπιο που αρέσει σε όλους. Δες τα μυστικά για να μη σου κολλήσει ποτέ.
Ingredients
Για να φτιάξεις το Παραδοσιακό Ρυζόγαλο, θα χρειαστείς:
- 1 λίτρο γάλα (αγελαδινό, κατσικίσιο, φυτικό, χωρίς λακτόζη, όποιο σου αρέσει)
- 150 γρ. ζάχαρη (ή καστανή, μέλι, χουρμαδόμελο, ανάλογα την προτίμησή σου)
- 100 γρ. ρύζι γλασέ (καλά πλυμένο)
- 2 βανίλιες (σκόνη) ή λοβός βανίλιας (για πιο έντονο άρωμα)
- 500 ml νερό (για το βράσιμο του ρυζιού)
- 60 γρ. κορν φλάουρ (διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα)
- Μπαχαρικά προαιρετικά: 2 γαρύφαλλα, 1 ξυλάκι κανέλας ή αστεροειδή γλυκάνισο
Instructions
Ακολουθήστε τα βήματα για το τέλειο Παραδοσιακό Ρυζόγαλο.
1. Σε μία κατσαρόλα βράζω το ρύζι μαζί με το νερό και τα προαιρετικά μπαχαρικά (αν επιλέξω να τα χρησιμοποιήσω).
2. Ανακατεύω συχνά για να μη κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.
3. Μόλις το ρύζι πιει σχεδόν όλο το νερό, προσθέτω το ένα λίτρο γάλα και συνεχίζω το ανακάτεμα.
4. Ρίχνω τη ζάχαρη και τις βανίλιες (ή τον λοβό βανίλιας) και αφήνω να βράσουν όλα μαζί για λίγα λεπτά.
5. Διαλύω το κορν φλάουρ στο ένα φλιτζάνι κρύο γάλα και το προσθέτω στο μείγμα.
6. Ανακατεύω γρήγορα και συνεχόμενα με σύρμα, μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
7. Αφαιρώ τα μπαχαρικά (τα γαρύφαλλα, το ξυλάκι κανέλας ή τον αστεροειδή γλυκάνισο) και σερβίρω αμέσως το ρυζόγαλο σε μπολάκια ή πήλινα παραδοσιακά πιατάκια.
8. Πασπαλίζω με κανέλα ή στολίζω με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες, ή λίγη τριμμένη σοκολάτα, μόλις κρυώσει.
Η Συνταγή είναι της κας Maria Intze
Χρήσιμα Tips για το Ρυζόγαλο
- Το ρύζι: Πλύνετε καλά το ρύζι για να φύγει το περιττό άμυλο. Έτσι, το ρυζόγαλο θα γίνει πιο βελούδινο και λιγότερο κολλώδες.
- Ανακάτεμα: Το συνεχές ανακάτεμα είναι το μυστικό για να μη σας κολλήσει ούτε το ρύζι στο νερό, ούτε το μείγμα γάλακτος στη συνέχεια.
- Άρωμα: Αντί για βανίλια σε σκόνη, χρησιμοποιήστε λοβό βανίλιας. Κόψτε τον στη μέση και βράστε τον με το γάλα. Δίνει πολύ πιο έντονο άρωμα!