Υγρό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με Nutella και σαντιγί 😋
Πραγματικά ένα απίστευτο κέικ σοκολάτας γεμισμένο με Nutella και σαντιγί που αξίζει να το ετοιμάσετε! Υπέροχο κέικ με Nutella και σαντιγί που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!
Συστατικά 🛒
Για το Κέικ
Γάλα: 1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
3/4 φλιτζανιού φυτικό λάδι
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι απλό αλεύρι
3/4 κούπας σκόνη κακάο
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 φλιτζάνι καφές ζεστος
Γέμιση:
250g Nutella
250ml φρέσκια κρέμα γάλακτος χτυπημένη
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Μέθοδος
Συνδυάστε το γάλα με το ξύδι και αφήστε το για 5 λεπτά.
Προσθέστε το λάδι, τα αυγά, τις δύο ζάχαρες και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα για να ενωθούν.
Χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο πάνω από το μείγμα, προσθέστε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας το σύρμα χειρός.
Προσθέστε τον καφέ και ανακατέψτε.
Ρίξτε το μείγμα σε μια στρωμένη φόρμα για κέικ 23 εκατοστών και ψήστε το στο φούρνο στους 180C για περίπου 1 ώρα
ή μέχρι να μπει ένα καλαμακι και να βγει καθαρό.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα πριν το κόψετε στη μέση.
Απλώστε το κέικ με nutella και σαντιγί (εγώ έβαλα και εξωτερικα ). Καλύψτε με το δεύτερο μισό κέικ και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Το κέικ είναι έτοιμο για να το δοκιμάσετε.
Καλή όρεξη! 😊
Η Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σούπερ κέικ σοκολάτας.
Σήμερα ετοιμάζουμε ένα σούπερ κέικ σοκολάτας. Μοιάζει με κέικ και η γεύση του είναι τόσο πλούσια που μπορεί να να σερβιστει με ασφάλεια ως πολυ ωραίο γλυκό.
Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν χρειάζεται απολύτως να εμποτιστεί ή να συμπληρωθεί με κρέμα.
Σε δομή και “υγρασία” μοιάζει πολύ με το μπράουνι, οπότε σίγουρα θα αρέσει στους λάτρεις αυτού του υπέροχου γλυκού.
Δεν υπάρχουν μυστικά συστατικά, είναι απλώς θέμα σωστών αναλογιών. Απλά βάλτε τα πάντα σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
Φυσικά, το κακάο πρέπει να είναι της υψηλότερης ποιότητας, η “σοκολάτα” του κέικ εξαρτάται άμεσα από αυτό.
Όπως λένε, κάθε έξυπνο είναι απλό, αυτή η δήλωση αφορά ακριβώς αυτή τη συνταγή.
✅Υλικά:
αλεύρι 300 γρ
κακάο σε σκόνη 50 γρ
ζάχαρη 250 γρ.
αυγό 3 τεμ.
μπέικιν πάουντερ 1 κουτ
βούτυρο 50 γρ.
φυτικό λάδι 50 γρ.
γάλα 300 ml
✅Γλάσο:
γάλα 100 ml
ζάχαρη 50 γρ.
κακάο 20 γρ
✅ Πως θα το φτιάξετε
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο. (Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.)
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
Σπάστε τα αυγά. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο, το φυτικό λάδι και το γάλα.
Ανακατεύουμε με το μίξερ στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα, μέχρι να προκύψει μια λεία σοκολατένια ζύμη που να ρέει από το σύρμα με γραμμες.
Αλείφουμε ένα ταψί, 20×26 εκ., με φυτικό λάδι. Αν η φόρμα είναι χωρίς πάτο, στρώνετε το εσωτερικό με αλουμινόχαρτο,
τυλίγοντάς το στα πλαϊνά και επίσης αλείφετε με λάδι. Αδειάζουμε τη ζύμη.
Αλείφουμε με μια σπάτουλα, αν και η ίδια απλώνεται καλά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Ελέγξτε την ετοιμότητα με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει στεγνό – ήρθε η ώρα να το βγάλετε.
Αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αναποδογυρίζουμε. Έτσι η κορυφή θα είναι μια επίπεδη επιφάνεια.
Αν χρειαστεί, αν το κέικ έχει φουσκώσει πολύ στο κέντρο, μπορείτε να το κόψετε με ένα μαχαίρι.
Για το γλάσο, προσθέστε ζάχαρη και κακάο σε ένα μπολ, ρίξτε το γάλα.
Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να βράσει.
Περιχύστε το κέικ με το γλάσο σοκολάτας που προκύπτει.
Καλή όρεξη!❤️
Η Συνταγή είναι της Gulya Gladkih