Παρφέ παγωτό φράουλα με τέσσερα υλικά και χωρίς αυγά

H Συνταγή είναι του Pastry Chef Στράτου Πέτρου

Υλικά

500 γρ Φράουλες
250 γρ άχνη ζάχαρη
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ γιαούρτι Στραγγιστό Πλήρες
Για Διακόσμηση
φράουλες, μαρμελάδα Φράουλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο Παρφέ πολτοποιούμε τις φράουλες αφού πρώτα τις έχουμε πλύνει πολύ καλά μεταφέρουμε τον πολτό φράουλας σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φράουλες τον πολτό φράουλας προσθέτουμε το γιαούρτι την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Oταν έχουν ομογενοποιηθεί όλα τα υλικά μπορούμε στην πρώτη περίπτωση να ρίξουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή εάν διαθέτουμε διακοσμούμε με σιρόπι ή μαρμελάδα φράουλα κομμένες φράουλες και φυλλαράκια δυόσμου στην παγωτομηχανή εάν διαθέτουμε, ή δευτερη περίπτωση βάζουμε το μείγμα σε σκεύος και τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη και το χτυπάμε αν 50 λεπτά για 4 φορές με το μίξερ να αφρατέψει 

Αυτό γίνεται για να μην πιάσει κρυσταλλάκια από πάγο αλλά και για να αφρατέψει το παρφέ.
Αφού πλέον έχει γίνει η διαδικασία αυτή και έχει παγώσει στην κατάψυξη μπορούμε για ωραιότερο σερβίρισμα να το ξεφορμάρουμε και να το κόψουμε σε φέτες διακοσμούμε με σιρόπι η μαρμελάδα φράουλα κομμένες φράουλες και φυλλαράκια δυόσμου

Προηγούμενο άρθροΚέικ μελιού της γιαγιάς Παγώνας
Επόμενο άρθροΥπέροχη Πανακότα Βανίλια Σοκολάτα