Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου παγωτα για το καλοκαίρι, και όχι μόνο. Είναι τόσο κρεμώδες, τόσο σοκολατένιο, και το καλύτερο;
Είναι πανεύκολο να το φτιάξεις στο σπίτι και δεν έχει αυτά τα κρυσταλλάκια που κάποιες φορές βρίσκουμε στα σπιτικά παγωτά.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά:

400 γρ. κρέμα γάλακτος (με τουλάχιστον 35% λιπαρά), πολύ κρύα
5 κρόκοι από μεγάλα αυγά
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας (ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)
300 γρ. πραλίνα σοκολάτας (τύπου Νουτέλα ή ό,τι σας αρέσει)
Για το σιρόπι (2 λεπτά βράσιμο):

80 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη διακόσμηση (προαιρετικά):

Επιπλέον πραλίνα σοκολάτας
Καβουρδισμένα χοντροκομμένα φουντούκια

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ρίχνω την κρυα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνει ελαφρώς σφιχτή σαντιγί. Δεν τη χτυπάω πάρα πολύ για να μην κόψει. Την αδειάζω σε ένα άλλο μπολ και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστώ.

Στον κάδο του μίξερ (τον ίδιο, αν θέλω, αφού τον καθαρίσω λίγο) ρίχνω τους κρόκους των αυγών μαζί με τη βανίλια. Τους χτυπάω μέχρι να ανοίξει λιγάκι το χρώμα τους και να αφρατέψουν.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό και τη ζάχαρη. Το βάζω στη φωτιά σε μέτρια ένταση και από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, το αφήνω για 2 λεπτά.

 Ενώ συνεχίζω να χτυπάω τους κρόκους στο μίξερ, ρίχνω το ζεστό σιρόπι σιγά-σιγά, με μια λεπτή ροή. Είναι πολύ σημαντικό να το ρίχνω σιγά-σιγά για να “μαγειρευτούν” οι κρόκοι από τη θερμότητα του σιροπιού (να παστεριωθούν) και να μην γίνουν ομελέτα.

Μόλις τελειώσω με όλο το σιρόπι, ανεβάζω λιγάκι την ταχύτητα στο μίξερ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι το μείγμα να κρυώσει εντελώς και να γίνει μια υπέροχη, λευκή και αφράτη κρέμα. Θέλει υπομονή, μπορεί να πάρει κάποια λεπτά.

Στο μείγμα των αυγών, ρίχνω την πραλίνα σοκολάτας και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάει παντού η πραλίνα.
Ενσωματώνω τη σαντιγί: Στη συνέχεια, προσθέτω και τη χτυπημένη σαντιγί που είχα στο ψυγείο. Ανακατεύω με απαλές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, για να μην χάσει τον όγκο της η σαντιγί.

Μεταφέρω το παρφέ σε ένα ταπεράκι (ή σε όποιο σκεύος θέλω). Αν θέλω, κάνω ενδιάμεσες στρώσεις με λίγη έξτρα πραλίνα σοκολάτας και καβουρδισμένα χοντροκομμένα φουντούκια.

Βάζω το ταπεράκι με το παρφέ στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς. Εγώ το αφήνω τουλάχιστον 24 ώρες για να σιγουρευτώ ότι είναι τέλειο.
Το παρφέ είναι έτοιμο! Θα δείτε πόσο μαλακό και αφράτο είναι, χωρίς καθόλου κρυσταλλάκια. Μια εκπληκτική λύση για να φτιάξετε ένα παγωτό με αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά και χωρίς ζαχαρούχο γάλα.