Κέικ καρότου μυρμηγκάτο

Υλικά:

4 αυγά
4 μέτρια καρότα
2 κούπες ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού καλαμποκέλαιο
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμύγδαλου ή κάσιους
1 κουταλιά της σούπας απόσταγμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι τρουφα σοκολάτα
1 κουταλιά της σούπας μαγιά σε σκόνη

Γλασσο:
100 γρ ημίγλυκη σοκολάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
4 κουταλιές της σούπας κρύο γάλα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα τέσσερα πρώτα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Τοποθετούμε το μείγμα που έχουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα απαλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μάζα.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο παραλληλόγραμμο σχήμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180ºC) μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το κέικ ή βαζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ
και αν βγει καθαρή είναι στο σωστό σημείο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, απλώνουμε την επικάλυψη και σερβίρουμε.

Γλασσο:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα και να περιχυθούν πάνω από το κέικ.

ΠΗΓΗ: Receitas Rapidas

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια με μαρμελάδα και streusel
Επόμενο άρθροΜπριαμ