Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Τι να πω για αυτό το φαγητό… Είναι η απόλυτη παρηγοριά, η γεύση της μαμάς και της γιαγιάς! Μόνο που το σκέφτομαι, νιώθω την όρεξη να ανεβαίνει. Θέλει λίγο το χρόνο του, είναι αλήθεια, αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει και με το παραπάνω. Μοσχοβολάει όλο το σπίτι και είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψουν όλοι!
Παστίτσιο της Νοικοκυράς

Μοσχομυριστό και αφράτο παστίτσιο με πλούσιο κιμά, αλ ντέντε μακαρόνια και βελούδινη μπεσαμέλ. Μια κλασική, σπιτική συνταγή που θα λατρέψουν όλοι!
Ingredients
Για τον κιμά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια (1 φρέσκο και 1 ξερό)
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Κονιάκ (ή κόκκινο κρασί) για το σβήσιμο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- Ντοματάκια κονκασέ (ένα κουτάκι, περίπου 400γρ)
- Χυμός ντομάτας (περίπου 1/2 ποτήρι)
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό (μισό ματσάκι)
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης 2-3 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
- Τριμμένη φρυγανιά (περίπου 2-3 κ.σ.) Τριμμένη παρμεζάνα (περίπου 2-3 κ.σ.)
Για τα μακαρόνια:
- Μακαρόνια για παστίτσιο (Νο 2), 1 πακέτο (περίπου 500γρ)
- Ασπράδι από 2 αυγά
- Τριμμένο τυρί (ό,τι σας αρέσει, π.χ. κεφαλοτύρι, γραβιέρα)
Για την μπεσαμέλ:
- 8 κουταλιές της σούπας φυτίνη (ή βούτυρο)
- 8 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 λίτρο και 1/2 φρέσκο γάλα
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 2 κρόκους αυγών
- Τριμμένο τυρί (ό,τι σας αρέσει)
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω λίγο λάδι και σωτάρω τον κιμά μου (1 κιλό μοσχαρίσιο).
Στην συνέχεια ρίχνω 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια (1 φρέσκο και 1 ξερό) και 4 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια και συνεχίζω το σωτάρισμα.
Σβήνω με κονιάκ (αν δεν έχω σβήνω με κόκκινο κρασί).
Βάζω μια κουταλιά της σούπας πελτέ, ντοματάκια κονκασέ, χυμό ντομάτας, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξυλάκι κανέλα, 4 κόκκους μπαχάρι, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, 2-3 γαρύφαλλα και λίγο μπούκοβο.
Σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Μόλις γίνει, τραβάω από την φωτιά, αφαιρώ την κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα και την δάφνη, ρίχνω φρυγανιά τριμμένη και παρμεζάνα τριμμένη και ανακατεύω.
Για τα μακαρόνια...
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζω τα μακαρόνια μου Ν. 2 για επτά λεπτά.
Μόλις τα βγάλω ρίχνω ασπράδι από δυο αυγά και τυρί τριμμένο και ανακατεύω.
Για την μπεσαμέλ...
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνω την μπεσαμέλ.
Ρίχνω 8 κουταλιές της σούπας φυτίνη και μόλις λιώσει ρίχνω 8 κοφτές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ανακατεύω συνέχεια για να μην σβολιάσει. Στην συνέχεια ρίχνω 1 λίτρο & 1/2 γάλα φρέσκο σιγά σιγά και συνεχίζω το ανακάτεμα.
Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Μόλις αρχίσει να πήζει, τραβάω το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνω 2 κρόκους αυγών, με τυρί τριμμένο και συνεχίζω το ανακάτεμα.
Έτοιμο για τον φούρνο...
Λαδώνω το ταψί μου και ρίχνω λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Από πάνω βάζω την πρώτη στρώση μακαρόνια, μετά κιμά, δεύτερη στρώση μακαρόνια, μπεσαμέλ, τυρί τριμμένο, φρυγανιά τριμμένη, τυρί τριμμένο και τρίμματα από την φυτίνη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40 λεπτά περίπου