Πασχαλινά κέικ “τριαντάφυλλο”

Υλικά

300 ml ζεστό γάλα
100 g ζάχαρης
1 πακέτο ζάχαρης βανίλιας
11 g ξηρής μαγιάς.

2 ασπράδια αυγού (αποθηκεύστε τους κρόκους για επάλειψη)
70 ml λαδιού
650 g κοσκινισμένου αλευριού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ζεστό γάλα. Προσθέστε ζάχαρη, βανίλια και ξηρή μαγιά. Ανακατέψτε καλά με το σύρμα.
Προσθέστε 2 ασπράδια αυγού και 70 ml λαδιού. Ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε το αλεύρι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Καλύψτε με μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήστε να σηκωθεί για μια ώρα.
Χωρίστε τη ζύμη σε οκτώ ίσα μέρη, φτιάξτε τις σε μπάλες και αφήστε την να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε ένα ελαφρώς ορθογώνιο σχήμα, ίσως ένα τετράγωνο ή οβάλ. Απλώστε το βούτυρο παντού (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και πασπαλίζετε με σταφίδες, ξανθιες και μαύρες, αποξηραμένα βερίκοκα (κομμένα σε μικρά κομμάτια) και φιστίκια.

Τυλίγουμε σε ένα όσο το δυνατόν πιο λεπτό κορδόνι το τετράγωνο φύλλο
Κοβουμε το κορδόνι με ένα μαχαίρι κατά μήκος στη μέση έως το τέλος, αφήνοντας ένα δάχτυλο άκοπο στην κορυφή.
Γυρίστε τις κομμένες άκρες, πλεξούδα και περιστρέψτε σε ένα σαλιγκάρι.
Τακτοποιήστε τα σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και αφήστε το να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Απλώστε τα με χτυπημένους 2 κρόκους αυγού και 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά. 🤗

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ:  Maia Ivanova

Προηγούμενο άρθροΤα Στριφτάρια της Κατίνας
Επόμενο άρθροΤα σουδάκια του Ζαχαροπλάστη