Πασχαλινό κέικ με σταφίδες και λουκουμι

Υλικά

3 αυγά (1 ασπράδι χωρισμένο για άλειμμα),
150 γρ ζάχαρη,
150 ml φρέσκο ​​γάλα,
100 γρ λιπαρά (50 γρ λάδι + 50 γρ βούτρο),
550 γρ αλεύρι,
7 γρ μαγιά ξερή ,
1 βανίλια,
1 εσάνς λεμονιού,
τριμμένη φλούδα 1 λεμονιού,
σταφίδες (προμουλιασμένες),
λουκούμι

Τρόπος παρασκευής

Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε φρέσκο ​​γάλα (ζεσταμένο + ζάχαρη), ρίχνουμε μέσα τα λιπαρά, φλούδα λεμονιού και αρωμα λεμονιού, βανίλια, προσθέτω αλεύρι κοσκινισμένο, ρίχνω τις σταφίδες και από πάνω ρίχνω τη μαγιά.
Ανοίγω το μίξερ στο επίπεδο 2 (δύο φορές για 10 λεπτά) το πλάθω και το αφήνω να φουσκώσει δύο φορές.

Με ασπράδι αυγού αλείφουμε και διακοσμούμε με λουκούμι και σταφίδες


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Αφού το βγάλω από το φούρνο αλείφω με ένα πινέλο με σιρόπι ζάχαρης (2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη + 2 κουταλιές της σούπας νερό)

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ Ωραιότερη Πορτοκαλόπιτα του Χωριού
Επόμενο άρθροΡύζι με Λαχανικά…είναι γλύκισμα