ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
60 γραμμάρια βούτυρο
1/4 φλιτζάνι απλό αλεύρι
2 1/3 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί (κασέρι ή γκούντα)
1.2kg Πατάτες , αποφλοιωμένες, κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ύψος περίπου 6εκ., και μήκος 24εκ.
Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Προσθέστε αλεύρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2 λεπτά ή έως ότου βγάζει φυσαλίδες. Βγάλτε το από τη φωτιά. Προσθέστε αργά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να συνδυαστεί καλά και ξαναβάλτε πάνω στην φωτιά. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να βράσει το μείγμα.
Βήμα 3
Προσθέστε 1 ½ φλιτζάνι τυρί. Ανακατέψτε το καλά.
Βήμα 4
Τοποθετήστε το ένα τρίτο των πατατών, επικαλύπτοντας ελαφρά, την βάση του πυρέξ. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Στρώνουμε το ένα τρίτο της σάλτσας τυριού πάνω από τις πατάτες. Επαναλάβετε το ίδιο δύο φορές. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρις ότου οι πατάτες να ψηθούν και από πάνω έχει ροδίσει. Εάν από πάνω αρχίζει να αρπάζει πάρα πολύ, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο.

Καλή σας Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΓαλόπιτα της Γιαγιάς που είναι γλύκισμα
Επόμενο άρθροΈνα Κέικ με άρωμα καφέ και φουντουκιού…