Πατάτες και καρότο στο φουρνο

Συνταγή με πατάτες και καρότο! Θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή ❗ Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη! Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα είναι πολύ νόστιμο, είτε για το πρωινό σας είτε για γεύμα.

Απαραίτητα υλικά

3 αυγά
Μισό ποτήρι τσαγιού ελαιόλαδο (45 ml)
Μισό ποτήρι τσαγιού γάλα (45 ml)
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (20 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (8 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
5 πατάτες
2 καρότα

Για την γέμιση:
Τυρί φέτα τριμμένη (10 γρ.)
Τυρί τσένταρ (50 γραμμάρια)
1 πρέζα μαϊντανό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια

Για την επιφάνεια:
Τριμμένο τυρί τσένταρ (50 γραμμάρια)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και τρίβουμε τις πατάτες το χοντρό ενός τρίφτη στη συνέχεια τρίβουμε από πάνω και το καρότο
και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα 1 λίτρο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά
στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα άλλο μπολ προετοιμάζουμε τη γέμιση ριχνοντας το τυρί, τριμμένη μοτσαρέλα το μαϊντανό ψιλοκομμένο
τα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη

Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε τα αβγά το λάδι το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το υγρό μείγμα
μετά ρίχνουμε το αλεύρι το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα
σύρμα χειρός μέσα σε αυτό το υγρό μείγμα προσθέτουμε τα καρότα με τις πατάτες και ανακατεβούμε να καλυφθούν
από το υγρό μίγμα

Σε ένα πυρέξ 30 X 25 περίπου το βουτυρώνουμε πολύ καλά και στις πλευρές και αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα με τις πατάτες και το απλώνουμε να καλύπτει τη βάση από πάνω αδειάζουμε τη γέμιση με το τυρί και τα κρεμμυδάκια και την απλώνουμε και στο τέλος από πάνω αδειάζουμε τις υπόλοιπες πατάτες και απλώνουμε να καλύψει τη γέμιση καλύπτουμε από πάνω με τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά και είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Subscribe for more delicious recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα-φλαουνόπιτα αφράτη!
Επόμενο άρθροΚεικ Γεωγραφίας