Κυπριακό πιλάφι με πλιγούρι 👌👏

Υλικά:

1 κούπα πλιγούρι χοντρό
1 κρεμμύδια μεγάλο ξερό χονδροκομμένο
1/2 κούπα φιδέ η κριθαράκι ψηλό
1 ντομάτα μεγάλη κομμένη χοντρά
1 κούπα χυμό ντόνατας
5 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ φρέσκο ανάλατο βούτυρο
πιπέρι
αλάτι
2 πιπεριές πράσινες καυτερες (προαιρετικά)
Χυμό ενός λεμονιού

Πως θα το κάνουμε:

Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το φρέσκο βουτύρο να λιώσει και κατόπιν το φιδέ με το πλιγούρι.
Αφού σωταριστουν προσθέτουμε τη ντομάτα, το χυμο ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε 3 κούπες ζεστό νερό και τις πιπεριές. Το αφήνουμε να βράσει για 10′-15′ λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτας κουζίνας και αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το ζουμί.
Σερβίρουμε αφού κρυώσει λίγο με χωριάτικο γιαούρτι.
Τώρα το καλοκαίρι είναι το ποιο εύκολο, υγιεινό, δροσερό και ελαφρύ πιάτο φίλες και φίλοι μου…

Δειτε περισσότερες ωραίες συνταγές στο helenasgreekcooking

Προηγούμενο άρθροΚαρύδα παντεσπάνι
Επόμενο άρθροΜοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια και πατάτες στο φούρνο