Δείτε Επίσης: Πατάτα ογκρατεν με κρεμμύδι, μπέικον και τυρί | Πατατούλες Ζουμερές με Κεφτεδάκια στον Φούρνο

Πατάτες με κιμά στον φούρνο

Συστατικά :

1 1/2 κιλό ή 2 κιλά πατάτας
500 γρ έως 700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
εξαρτάται από το μέγεθος της πιατέλας σας
350 γρ τριμμένο τυρί
1 ντομάτα κομμενη σε κομμάτια
5-6 ντοματίνια κομμένα στην μέση
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (πράσινο μέρος)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι για γεύση
1,5 πράσινη πιπεριά ή (1/2 κοκκινη-1/2 πρασιμη-1/2 κίτρινη)
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας ντοπατοπελτέ
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο ή τριμμένο
λάδι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τον κιμά στο τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να αλλάξει χρώμα και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο την πάπρικα ,πιπέρι,και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε λίγο προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές την ντομάτα , και τον πελτέ με μισό ποτήρι νερό ανακατεύουμε κι αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά (παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νεράκι). Προς το τέλος προσθέτουμε και το κρεμμυδάκι και το αφήνουμε

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βάζουμε στο νερό, όταν τελειώσουμε στραγγίζουμε τις πατάτες τις σκουπίζουμε και τις τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι (ηλιέλαιο) όχι παρα πολύ γιατι θα μπουν και στο φουρνο.
Οταν τελειώσουμε σε ένα κανονικό πυρέξ στρώνουμε την πρώτη στρώση πατάτας , απο πάνω τυρί τριμμένο, γέμιση κιμά και τυρί τριμμένο. Συνεχίζουμε δεύτερη στρώση πατάτας και από πάνω τυρί τριμμένο.

Διακοσμούμε με τα ντοματίνια και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις πατάτες να δούμε αν είναι μαλακές και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε ζεστό.

Δείτε Επίσης: Πατάτα ογκρατεν με κρεμμύδι, μπέικον και τυρί | Πατατούλες Ζουμερές με Κεφτεδάκια στον Φούρνο

 

Δείτε το Βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΦρουτογλυκό Ψυγείου με Κέικ
Επόμενο άρθροΤούρτα σοκολάτας με καρύδια