Οι πατάτες φούρνου γεμιστές με τυρί και ζαμπόν είναι ένα πιάτο που δεν λείπει ποτέ από το οικογενειακό μας τραπέζι. Εγώ τις φτιάχνω συχνά, γιατί είναι εύκολες, νόστιμες και εντυπωσιάζουν πάντα με τη λιωμένη γέμιση και το άρωμά τους. Επιπλέον, μπορείς να τις προσαρμόσεις στα γούστα σου, βάζοντας όποια τυριά ή αλλαντικά προτιμάς. Με λίγα απλά υλικά, φτιάχνεις κάτι λαχταριστό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Είναι η τέλεια ιδέα για γεύμα, σνακ ή συνοδευτικό.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Πατάτες φούρνου γεμιστές με τυρί και ζαμπόν

Πατάτες Φούρνου Γεμιστές κομμένες στη μέση με γέμιση τυριού και ζαμπόν

Φτιάξτε τις πιο νόστιμες Πατάτες Φούρνου Γεμιστές με τυρί Γκούντα και ζαμπόν. Μια εύκολη συνταγή για ένα χορταστικό γεύμα ή συνοδευτικό που λατρεύουν όλοι.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes

Ingredients

  • Πατάτες (όσες επιθυμείτε, περίπου 4 μεγάλες)
  • Φυτικό λάδι για ράντισμα
  • Αλάτι
  • 10 γρ. βούτυρο
  • Τυρί Γκούντα (ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής σας)
  • Ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια για γαρνίρισμα

Instructions

Πλένω καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσω, γιατί θέλω να κρατήσουν το σχήμα τους.
Τις ραντίζω με φυτικό λάδι, τις αλατίζω ελαφρά και τις τρυπάω με ένα πιρούνι.
Τις τυλίγω σε αλουμινόχαρτο και τις τοποθετώ σε ταψί.
Ψήνω στο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν (ελέγχω με μαχαίρι).

Όταν είναι έτοιμες, τις κόβω στη μέση και προσθέτω ένα μικρό κομμάτι βούτυρο πάνω στη ζεστή σάρκα.Για τη γέμιση, ψιλοκόβω το ζαμπόν και τρίβω τα τυριά (Γκούντα ή φέτα και Γκούντα αν θέλω πιο έντονη γεύση).
Ανακατεύω τη μαγιονέζα με τα τυριά και το ζαμπόν, φτιάχνοντας ένα ωραίο μείγμα.

Γεμίζω τις πατάτες με το μείγμα και τις βάζω πάλι στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρά.
Γαρνίρω με φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρω ζεστές!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τις Πατάτες Φούρνου Γεμιστές

  • Μπορείτε να παραλείψετε το ζαμπόν αν νηστεύετε ή αν θέλετε μια πιο ελαφριά εκδοχή.

  • Για πιο πλούσια γεύση, συνδυάστε φέτα και Γκούντα στη γέμιση.

  • Αν θέλετε πιο τραγανή φλούδα, βγάλτε το αλουμινόχαρτο τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος.

  • Οι πατάτες αυτές ταιριάζουν τέλεια με μια πράσινη σαλάτα ή μια δροσερή σος γιαουρτιού.


    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: