ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 μέτρια καλοκαιρινά κολοκυθάκια (περίπου 220 gr)
4 μικρές έως μεσαίες πατάτες (περίπου 450 gr)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το ταψί
110 gr φρέσκο ​​κατσικίσιο τυρί, 
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/3 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ή φύλλα θυμάρι (προαιρετικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ
Τοποθετήστε την σχάρα στη μέση του φούρνου και θερμαίνετε στους 200 ° C. Λιπάνετε ελαφρώς ένα ταψί pyreχ ή κεραμικό με ελαιόλαδο.
Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε τα κολοκύθια και τις πατάτες σε πολύ, πολύ λεπτές φέτες. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε φέτες και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά.
Τοποθετήστε το 1/3 από τις φέτες κολοκυθιού και πατάτας σε ένα στρώμα στο κάτω μέρος του ταψιού – δεν χρειάζεται να τα στρώσετε με κολοκύθι-πατάτα-κολοκύθι απλά απλώστε ομοιόμορφα – στη συνέχεια, ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίστε με το 1/2 του κατσικίσιου τυριού σε μεγάλα κομμάτια. Επαναλάβετε με ένα άλλο 1/3 των λαχανικών, αλατοπιπερο και πάλι και συμπληρώστε με το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί. Τελειώστε με επίστρωση τα υπόλοιπα λαχανικά και αλάτι και πιπέρι.


Ρίχνουμε το γάλα ομοιόμορφα σε ολόκληρο το πιάτο. Πασπαλίστε με το παρμεζάνα. Καλύψτε καλά με το αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 30 λεπτά. Αποκαλύψτε και ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 15 λεπτά. Πασπαλίστε με το φρέσκο ​​βασιλικό ή θυμάρι, αν θέλετε.

Τελειώσατε…καλή όρεξη 

Credit to

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό με φέτα και ελιά
Επόμενο άρθροΣπιτικό Κεμπάπ στο φούρνο – Πεντανόστιμα και ζουμερά