Οι Πατάτες φούρνου σε στεγνό κουρκούτι είναι μία τέλεια ιδέα για ένα εύκολο και γευστικό συνοδευτικό που όλοι θα λατρέψουν. Η απλότητα της συνταγής κρύβει ένα απίστευτα νόστιμο αποτέλεσμα, με τις πατάτες να ψήνονται ομοιόμορφα και να γεμίζουν το σπίτι με υπέροχα αρώματα. Εγώ τις προτιμώ με μπόλικη σκόνη σκόρδου και θυμάρι, που τους δίνουν μια μοναδική γεύση.

Υλικά

Πατάτες 7-8 τεμ
Αλάτι για γεύση
λάδι 20-30 ml
Αλεύρι 2 κ.σ. μεγάλο. με μια τσουλήθρα
Κουρκουμάς 0,5 κουτ.
Θυμάρι 0,5 κουτ.
Δαφνόφyλλο 0,5 κουτ.
Σκόρδο ξερό 1 κουτ.
Τζίντζερ 1/4 κουτ.

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον προθερμασμένο φούρνο στους 200°.
Κόβουμε κάθε πατάτα σε 6-8 φέτες.
Ανακατεύουμε με αλάτι για γεύση. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με λάδι
Ανακατεύουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και αναμυγνύουμε το μείγμα με τις πατάτες πολυ καλα.
Σε ένα ταψί στρωμένο με ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος απλώστε τις πατάτες με μικρή απόσταση μεταξύ των φετών είναι σημαντικό.
Στείλτε το στο φούρνο, μειώστε την θερμοκρασία στους 180 °, ψήστε μέχρι να είναι έτοιμες.
Σερβίρετε ζεστές πατάτες με σάλτσα και μυρωδικά.

Νόστιμες

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Πατάτες φούρνου με στεγνό κουρκούτι σας ακόμα πιο επιτυχημένες:

  • Κόψιμο: Κόψτε τις πατάτες σε ομοιόμορφο μέγεθος για να ψηθούν όλες στον ίδιο χρόνο.
  • Μπαχαρικά: Αντί για τα συγκεκριμένα μπαχαρικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας αγαπημένα, όπως πάπρικα, ρίγανη ή κάρυ, για να δώσετε τη δική σας πινελιά.
  • Τραγανή κρούστα: Το κλειδί για την τραγανή κρούστα είναι το σωστό άπλωμα στο ταψί και η μικρή απόσταση ανάμεσα στις φέτες. Μην τις στριμώξετε.
  • Σερβίρισμα: Σερβίρετέ τις ζεστές με κέτσαπ, μαγιονέζα, γιαουρτοσάλτσα ή οποιαδήποτε άλλη σάλτσα προτιμάτε.