Γεμιστές Μελιτζάνες με Κιμά

Καλοκαιρι και ετοίμασα γεμιστές μελιτζάνες με κιμά, οι οποίες αποδείχθηκαν πολύ νόστιμες.

Χρειάζεσαι:

3 μεγάλες μελιτζάνες / σύνολο 1 kg./
500 γραμμάρια κιμά / καλύτερα με κιμά μοσχαρισιο, αλλά αυτή τη φορά χρησιμοποίησα ένα μείγμα /
2 μεσαίου μεγέθους ντομάτες / αποφλοιωμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια /
1 κρεμμύδι / ψιλοκομμένο /
1 μεσαίο καρότο / τριμμένο χύμα /
1 μεσαία πράσινη πιπεριά / κομμένη σε μικρά κομμάτια /
3 σκελίδες σκόρδο / λιωμένο /
λίγο μαϊντανό
Αλάτι για γεύση
1-2 πρέζα αλεσμένο λευκό πιπέρι / ή μαύρο /
1/3 κουτ κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη / που εξουδετερώνει την οξύτητα των τοματών /
Λάδι
150 g κίτρινου τυριού και προαιρετικά 3-4 κουταλιές της σούπας. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Έπλυνα, στέγνωσα και έκοψα τις μελιτζάνες σε δύο ίσα μισά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι έκανα βαθιές σχισμές, τις οποίες άνοιξα ελαφρώς και αλάτισα. Το άφησα στην άκρη για περίπου 30 λεπτά για να διωξει κάθε πικρό χυμό.
Όταν συνέβη αυτό, τις ταμπονάρω με χαρτί κουζίνας και τα έβαλα σε ένα ταψί. Τα απλώσαμε με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμών. Τις έψησα για περίπου 30 λεπτά, κατά τη διάρκεια της οποίας ετοίμασα
την γέμιση.
Σε ένα μεγαλύτερο ταψί, ζεσταίνετε 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι και προσθέτουμε κρεμμύδι, τριμμένο καρότο, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλάτι. Όταν μαλακώσουν, πρόσθεσα το σκόρδο, τον κιμά, το λευκό πιπέρι και την κανέλα και πρόσθεσα λίγο περισσότερο αλάτι.

Αναμίξαμε καλά και μαγειρεψα για περίπου 15-20 λεπτά, ή έως ότου το κιμά πήρε ένα μαύρισμα και ήταν προφανώς έτοιμο. Μόλις συμβεί αυτό, προσθέστε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά, ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Τέλος, προσθέστε τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού.
Έβγαλα τις ήδη ψημένες μελιτζάνες από το φούρνο και με τη βοήθεια ενός πιρούνου έσπασα τον πυρήνα τους.
Έβαλα την γέμιση και πασπαλίζω γενναιόδωρα με κίτρινο τυρί και παρμεζάνα.
Έβαλα τις μελιτζάνες πίσω στο φούρνο και έψησα μέχρι να γίνουν νόστιμες.
Αφησα να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρισα πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή Όρεξη! 😋

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστά λαζάνια κοτόπουλου με λευκή σάλτσα
Επόμενο άρθροΗ μαρμελάδα βερίκοκου είναι υπέροχη και κλασική