Αυτή σαλάτα πατάτας με μπέϊκον είναι έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά!! Ένα
πολύ όμορφο πιάτο που όλη η οικογένεια θα αγαπήσει!! Γευτείτε την!!
ΥΛΙΚΑ

2 κιλά πατάτες
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, για το βραστό νερό
250 γρ. μπέικον
ένα κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3/4 του φλιτζανιού κατεψυγμένο καλαμπόκι
2 φλιτζάνια φρέσκο ​​σπανάκι
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1/2 κ.γ ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τις πατάτες, καλύψτε με νερό, προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και βράστε για περίπου 15 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν λίγο, στραγγίστε και ξεπλύνετε κάτω από κρύο νερό για να κρυώσουν. Ενώ οι πατάτες βράζουν, κάντε το μπέικον.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το μπέικον, κομμένο σε φετάκια, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5 λεπτά ή και περισσότερο, αν το θέλετε πιο τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στο ίδιο τηγάνι , προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για περίπου 5 έως 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Στο τελευταίο λεπτό του μαγειρέματος, προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό. Πάρτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ, προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε για να ενωθούν τα υλικά. Αφήνετε στην άκρη.

Κόψτε τις πατάτες σε μεσαία κομμάτια και προσθέστε στο μπολ. Προσθέστε το τσιγαρισμένο μπέικον, το κόκκινο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καλαμπόκι, το σπανάκι, το μαϊντανό και ανακατέψτε απαλά για να συνδυαστούν.
Γευτείτε τη σαλάτα πατάτας και κάντε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, αν χρειάζεται, δηλαδή περισσότερο αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, μουστάρδα ή ξύδι κ.λπ.
Σερβίρετε αμέσως εάν το επιθυμείτε ή βάλτε τη στο ψυγείο για αργότερα.
Μπορεί να διατηρηθεί για έως και 4 ημέρες.

ΠΗΓΗ: https://www.rockrecipes.com/