Αυτές οι Τυροκροκέτες Πατάτας είναι το ιδανικό σνακ ή ορεκτικό. Καθώς η βάση είναι ο αφράτος πουρές πατάτας και η γεύση ενισχύεται με βούτυρο και τυρί, αποτελούν μια πλούσια και νόστιμη επιλογή. Επειδή είναι πολύ εύκολες στην παρασκευή τους, είναι βέβαιο ότι θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Επομένως, αν θέλετε ένα γρήγορο και τραγανό πιάτο, γιατί να μην τις δοκιμάσετε;

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Πατατοτυροκροκέτες (Τυροκροκέτες Πατάτας)

Τυροκροκέτες Πατάτας

Φτιάξτε αυτές τις εύκολες και πεντανόστιμες Πατατοτυροκροκέτες! Αφράτες μέσα με βούτυρο και τυρί, τραγανές έξω με όμορφο χρυσαφί χρώμα. Ιδανικό ορεκτικό ή σνακ.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

Για τον Πουρέ:

  • 4 Μεγάλες πατάτες
  • Αλάτι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση
  • Σκόνη σκόρδου Κατά βούληση
  • Λίγο Βούτυρο (περίπου 1 κ.σ.)
  • Λίγο Τριμμένο τυρί (π.χ. παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, ή γραβιέρα)

Για το Τηγάνισμα:

  • Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο - Για το τηγάνισμα

Instructions

1. Βράσιμο & Πολτοποίηση Πατάτας:

Βράζουμε τις 4 μεγάλες πατάτες (με τη φλούδα ή καθαρισμένες) μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.

Τις καθαρίζουμε (αν χρειάζεται) και τις πολτοποιούμε όσο είναι ακόμα ζωηρές με πιρούνι ή πρες πουρέ (όχι μπλέντερ, για να μην λασπώσουν).

2. Δημιουργία Μείγματος:

Στον πολτοποιημένο πουρέ, ρίχνουμε αμέσως το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, το βούτυρο και το τριμμένο τυρί.

Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

3. Πλάσιμο:

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς, ώστε να μπορούμε να το πιάσουμε.

Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες (ή ό,τι σχήμα προτιμάμε, π.χ. κυλινδράκια).

4. Τηγάνισμα:

Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. Το λάδι πρέπει να είναι αρκετά καυτό.

Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε δόσεις, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε τις κροκέτες με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ακόμα τραγανές και ζωηρές!

Η Συνταγή είναι της κας Φίλης Γιεμεντζογλου

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τις Τυροκροκέτες Πατάτας

Υφή: Για να γίνουν οι κροκέτες πιο τραγανές εξωτερικά, μπορείτε να τις πανάρετε πριν το τηγάνισμα, βουτώντας τις σε: αλεύρι → αυγό → φρυγανιά.

Τυρί: Χρησιμοποιήστε τυρί με έντονη γεύση (π.χ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα) για να δώσει πιο πλούσιο άρωμα, ή ένα τυρί που λιώνει καλά (π.χ. μοτσαρέλα) για πιο ελαστική υφή στο εσωτερικό.

Σκόρδο: Η σκόνη σκόρδου δίνει μια διακριτική αίσθηση. Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 σκελίδες φρέσκο σκόρδο, πολτοποιημένο μαζί με τον πουρέ.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: