Φτιάξτε την πιο νόστιμη πατατόπιτα με μια συνταγή που έρχεται από τα ορεινά χωριά της Ροδόπης. Αυτή η πίτα είναι μια πραγματική γευστική εμπειρία, γεμάτη με παραδοσιακά υλικά και το άρωμα της ελληνικής κουζίνας. Είναι μια συνταγή απλή, γρήγορη και οικονομική που θα λατρέψετε για τη μοναδική, αυθεντική της γεύση. Εγώ τη δοκίμασα και σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!


Υλικά για την Πατατόπιτα

  • 1 κιλό πατάτες (περίπου 10 κομμάτια μεσαίου μεγέθους)
  • 200 γρ. τυρί
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση της Συνταγής

Ξεφλουδίζω τις πατάτες και τις τρίβω σε «μεγάλο τρίφτη». Ξεχωριστά, τρίβω “ψιλά” 200 γρ. τυρί και 100 γρ. κίτρινο τυρί και τα προσθέτω στις τριμμένες πατάτες.

Τώρα ήρθε η ώρα να ψιλοκόψω το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο και τον φρέσκο μαϊντανό, τα οποία, μαζί με τον ξερό μαϊντανό, προσθέτω στο μείγμα. Ρίχνω 2 κουταλιές της σούπας λάδι και το βούτυρο.

Αφού ανακατέψω καλά, ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα ταψί. Ψήνω σε μέτριο φούρνο (περίπου 180 βαθμούς). Αφού ψηθεί η πίτα από πάνω, τη γυρίζω με ένα πιάτο, αφού λαδώσω πάλι το ταψί, και ψήνω για ακόμα 10 λεπτά.

Σερβίρω ζεστή. Πρόκειται για μια σούπερ νόστιμη συνταγή.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 55 λεπτά

Χρήσιμα Tips για την Πατατόπιτα

Για να γίνει η πατατόπιτα πιο νόστιμη, χρησιμοποιήστε τυριά της αρεσκείας σας, όπως φέτα ή κεφαλοτύρι.

Μην ξεχάσετε να λαδώσετε ξανά το ταψί πριν γυρίσετε την πίτα, για να μαστεί και από την άλλη πλευρά.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι ή μπούκοβο στο μείγμα για μια πιο πικάντικη γεύση.

Καλή Απόλαυση