Αυτή η συνταγή για “πειραγμένο” μουσακά είναι μια νόστιμη και εύκολη εκδοχή του κλασικού μουσακά. Αντί να ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες, τις τηγανίζουμε για μια πιο τραγανή υφή. Χρησιμοποιούμε επίσης κιμά, ντομάτα, και άφθονο τυρί για μια πλούσια και γευστική γέμιση.

Υλικά:

2-3 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
2-3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
700 γραμμάρια κιμάς αναμεικτος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα, τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας βεγκέτα
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένο
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει.
Ρίξτε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη
βεγκετα και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσει για
10 λεπτά.

Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τις
μελιτζάνες και τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Σε ένα ταψί ανακατεύω μελιτζάνες πατάτες κιμα και φέτα. Πασπαλίζψ με μπολικη μοτσαρέμα τριμμένη
Ψήνω στους 220 βαθμούς (μέχρι να πάρει χρώμα)
Πασπαλίστε με τριμμένη μοτσαρέλα.
Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της κας Φλωρα Χριστου

Προηγούμενο άρθροΕύκολη Σπιτική Πίτσα
Επόμενο άρθροΛαχανοντολμάδες λεμονάτο με κοτόπουλο και χοιρινό