Λαζάνια με κιμά και μανιτάρια

Υλικά

250 γραμμάρια φρέσκα ζυμαρικά λαζάνια

Για την γέμιση:
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά,
500 γραμμάρια μανιτάρια πορτσίνι,
300 γραμμάρια γκουντα τυρι,
ζωμό λαχανικών,
100 ml λευκό κρασί,
30 γρ μπέικον,
50 γρ αλεύρι,
500 ml γάλα,
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα,
1 σκελίδα σκόρδο,
1 κρεμμύδι,
1 καρότο,
1 σέλινο,
μοσχοκάρυδο,
50 γρ βούτυρο + έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς.

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες και τα ροδίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μια σκελίδα σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 15-20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι.
Ροδίζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μπέικον κομμένο και μόλις ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά.
Ανακατεύουμε, ανακατεύουμε με το λευκό κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 1,5 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα
και προσθέτοντας μερικές κουτάλες ζωμό αν χρειάζεται.
Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Συνεχίστε με την προετοιμασία της μπεσαμέλ.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να έχουμε μια πηχτή μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μόνο μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
Κόβουμε τη γκουντα σε μικρούς κύβους. Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μόνο μια ομοιόμορφη στρώση μπεσαμέλ και σκεπάζουμε με μια στρώση λαζάνια.

Από εδώ και πέρα ​​μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά, εναλλάξ στρώσεις με σάλτσα μπεσαμέλ, κιμα, μανιτάρια, τυρί γκουντα, ένα πασπάλισμα τριμμένης παρμεζάνας, άλλη μια στρώση λαζάνια κ.ο.κ. Από πάνω βάζουμε μια στρώση λαζάνια, μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ και ένα γενναιόδωρο πασπαλίσμα με τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνετε τα λαζάνια στους 180° για περίπου 30 λεπτά, ή τέλος πάντων μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια….
Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά, σερβίρετε και..

Απολαύστε το γεύμα σας!

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλου με μανιταρια…θα γλείφονται και οι γείτονες
Επόμενο άρθροΣούπα μπρόκολο με τσένταρ…πεντανόστιμη