Πλαστός

Υλικά για το ταψί της κουζίνας

700 – 800 γρ. καλαμποκάλευρο
λίγο αλάτι
1 κιλό διάφορα χόρτα και μυρωδικά ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
2 ξερά μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
500 γρ. τυρί φέτα
μισή κούπα τσαγιού ελαιόλαδο για τα χόρτα
αρκετό βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
2 φλιτζανάκια ελαιόλαδο για να περιχύσετε την πίτα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε όλα τα χόρτα και τα κρεμμύδια. Τα τοποθετείτε σε ένα
σουρωτήρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε μια πρέζα αλάτι και τα στύβετε καλά να φύγουν τα
όλα τα υγρά. Αδειάζετε τα λαχανικά σε μια λεκάνη, προσθέτετε το τυρί τριμμένο με το χέρι,
προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε πάλι.Βουτυρώνετε πολύ καλά το ταψί του φούρνου μέχρι να ασπρίσει, το πασπαλίζετε με
καλαμποκάλευρο και ραντίζετε με νερό εναλλάξ με καλαμποκάλευρο ώστε να καλυφθεί
όλη η επιφάνεια του ταψιού και νερό λίγο ίσα – ίσα να βρέχεται το αλεύρι.
Ρίχνετε από πάνω το μείγμα με τα χόρτα που ετοιμάσατε, στρώνετε το μείγμα καλά,
πασπαλίζετε με καλαμποκάλευρο και ραντίζετε με λίγο νερό. Περιχύνετε με το υπόλοιπο
λάδι.
Ψήνετε τον πλαστό στο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το
φούρνο μας).

Καλή επιτυχία!!

Η Συνταγή είναι της Γιώτας Ανασυασοπούλου

 

Προηγούμενο άρθροΣοκολάτα και πορτοκάλι, για μένα αυτός είναι ο τέλειος συνδυασμός
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικα Χιοναθρωπάκια