Υλικά
1 γιαούρτι(παρα 1 κ.σουπας)
Με τον κεσέ του γιαουρτιού μετράμε:
1 κεσές(του γιαουρτιού) βιταμ
1 κεσές καλαμποκέλαιο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κ.γ μαχλεπι (προααιρετικα αλλα του παει πολυ)
1 ασπράδι αυγού
1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
Αλεύρι όσο σηκώσει ώστε να γίνει ζύμη που να πλάθετε
Προαιρετικα: σουσαμι ή μαύρο σουσάμι ή γλυκάνισο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βιταμ με το λάδι και το ασπράδι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι μας και σιγά σιγά όλα τα άλλα.
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι τόσο ώστε να γίνει η ζύμη σφιχτή και να πλάθετε
Φτιάχνουμε σχεδιακια ή πλάθουμε με το χέρι και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή γλυκάνισο αν θέλουμε.
Τα αλείφουμε με τον κρόκο.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς (ανάλογα και το φούρνο σας) μέχρι να ροδίσουν.

Προσοχή:
Όταν τα βγάλετε από το φούρνο μη βιαστείτε να πείτε ότι είναι άψητα μέσα όσο περναει η ώρα αυτά σκληραίνουν

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚανελόνια με σπανάκι
Επόμενο άρθροΖαμπονοτυρόπιτα σπιτική