Αυτά τα cupcakes είναι ελαφριά, πάντα τόσο νόστιμα και υγιή. Αυτή η συνταγή είναι επίσης ιδανική για όποιον νηστεύει ή έχει δυσανεξία σε τρόφιμα, καθώς δεν περιέχει γάλα ή ζωικά προϊόντα. Μπορείτε να το κάνετε ως κέικ ή cupcakes η επιλογή είναι δική σας.

 

Συστατικά.
1 Φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/2 ένα φλιτζάνι νερό
2-3 κουταλιές της ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας Μπεικιν
Κανέλα 1/4 ενός φλιτζανιού πασπαλίζουμε ενώ αναμιγνύουμε το μείγμα
120 γραμμάρια αμυγδάλων σε νιφάδες (ψήνονται σε φούρνο για 10-15 λεπτά)
2-3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 έως 1,5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μονο του
25 ml ροδόνερού
Φραγκοστάφυλα (προαιρετικά)

Μέθοδος
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου
2. Τοποθετήστε τις νυφάδες αμυγδάλου στο φούρνο για 10-15 λεπτά έως ότου πάρουντο
χρώμα ανοιχτό καφέ, μόλις κρυώσουν, τρίψτε τα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 2 με 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι με νερό
4. Ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα (αφήστε λίγο χυμό πορτοκαλιού για να μπορέσετε
να αναμίξετε το μπεικιν) αφού το αναμείξετε ρίξτε το στο μίγμα.

 

5. Ρίχνουμε το μέλι, τα ψημένα αμύγδαλα, την κανέλα και το ροδόνομερο στο μείγμα και ανακατεύουμε.
6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουε μία ημίσκληρη συνοχή.
Θα πρέπει να μοιάζει σαν μείγμα κέικ.
7. Αναμίξετε τα φραγκοστάφυλλα στο μείγμα αν έχετε.
8. Τοποθετήστε το μείγμα σένα σκεύος για κεικ μείγμα ή για cup cakes
9. Τοποθετήστε το σε φούρνο, για 20-25, ή έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ σε χρυσαφί χρώμα.
10. Μόλις κρυώσει, μπορείτε να πασπαλίσετε με τη ζάχαρη άχνη πάνω από το κέικ ή
τα cupcakes ή ό, τι επιθυμεί ο δημιουργικός σας νους.

Καλή Απόλαυση

Tahini, cinnamon, almond & honey cup cakes

These cupcakes are light, ever so tasty & healthy. This recipe is also ideal for anyone who is fasting or has food intolerances as it doesn’t contain milk or animal products. You can make it as cake or cupcakes the choice is yours.

Ingredients.
I cup of orange juice
1/2 a cup water
2-3 tablespoons of tahini
2 tablespoons of baking powder
Cinnamon 1/4 of a cup sprinkle whilst mixing mixture
120 grams of flaked almonds ( baked in oven for 10- 15 minutes)
2-3 tablespoons of honey
1 to 1 & a half cups of self raising flower
25 mls of Rose water
Currants (optional)

Method
1. Pre-heat oven to 150 Celsius
2. Place flaked almonds into oven to 10-15 minutes till light brown, once cooled, crumb the almonds into small pieces
3. In a bowl place 2 -3 tablespoons of tablespoons of tahini mix it with water
4. Pour the orange juice into mixture ( leave some orange juice so you can mix the baking powder, once mixed pour into mixture.
5. Pour honey, crumbed almonds, cinnamon & rose water into mixture & mix.
6. Sift flower into mixture & mix until it’s semi thick consistency. It should look like a cake mix consistency.
7. Mix currents into the mixture if you also prefer.
8. Place in a cake tin or paper baking cupcakes
9. Place in oven, for 20-25, or until they are light to golden brown.
10. Once cooled you can sift icing sugar over the cake or cupcakes or whatever your creative mind desires. Enjoy

Credit Mary Dionisopoulos

Προηγούμενο άρθροΜέλι με καρύδι σε περιτύλιγμα μπισκότου
Επόμενο άρθροVegan μπαλίστες Βανίλιας και κακάου…