Πολύ νόστιμα και ζουμερά κεφτεδάκια.

Η οικογενειακή μας συνταγή.👍💥
Θέλω, κορίτσια, να σας προσφέρω σήμερα μια ενδιαφέρουσα επιλογή για να μαγειρεύετε τους κεφτεδες. Αυτή τη συνταγή την ξέρω από παλιά, μαγείρευε έτσι η γιαγιά και η μητέρα μου. Αποφάσισα λοιπόν να θυμηθώ τον ξεχασμένο τρόπο και να τον μοιραστώ μαζί σας. Φτιάξτε αυτά τα κεφτεδάκια, δεν θα το μετανιώσετε!

Υλικά

1-1,5 κιλό κιμά (έχω χοιρινό + μοσχαρίσιο)
3-4 μέτριες πατάτες (ωμές)
3-4 κρεμμύδια
1 ψωμάκι (ή λευκό ψωμί)
1 αυγό
γάλα
αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα
φυτικό λάδι

Εκτέλεση:

Τρίψτε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο μπλέντερ.
Σπάμε το ψωμί σε κομμάτια και μουλιάζουμε στο γάλα ώστε να καλυφθει τελείως με αυτό. Αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει και να απορροφήσει τα υγρά.
Χωρίς να το στύψω, προσθέτω το ψωμί στον κιμά, ρίχνω κι εδώ όλο το γάλα με ψίχα. Προσθέστε το αυγό, το περιεχόμενο του μπλέντερ, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Προσθέτω ακόμη 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Αλλά επίσης μην το παρακάνετε, η ποσότητα του εξαρτάται από το ποσο πικαντικο το θέλετε. Το δικό μου δεν είναι πικάντικο, μέτρια πικάντικο.

Ζυμώνουμε καλά τον κιμά προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
Και μπορείς να του κάνεις λίγη ξεκούραση. Τουλάχιστον 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε μια μικρή ποσότητα φυτικού λαδιού. Πλάθουμε κοτολέτες με βρεγμένα χέρια, τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτεδες

Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά, τα αναποδογυρίζουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι.

Τα κεφτεδάκια είναι μαλακά και ζουμερά!

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΈνα κλασικό κέικ μπισκότων
Επόμενο άρθροΧοιρινό στο φούρνο με πατάτες.