Αυτή είναι η πιο γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα που θα φτιάξετε! Το μείγμα δεν έχει φύλλα και ετοιμάζεται σε ένα μπολ, ενώ ο συνδυασμός χυμού και ξύσματος μαζί με το αρωματικό σιρόπι μανταρίνι την κάνουν πραγματικά ακαταμάχητη και αφράτη!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Πορτοκαλόπιτα
Φτιάξτε την πιο εύκολη και γρήγορη πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο, με πλούσιο σιρόπι μανταρίνι και όλα τα υλικά σε ένα μπολ! Έτοιμη σε 35 λεπτά!
Ingredients
Για την Πορτοκαλόπιτα
- 5 - Αυγά (μεσαία)
- 5 φλ. - Ζάχαρη (του ελληνικού καφέ)
- 7 φλ. - Αλεύρι (του ελληνικού καφέ, για όλες τις χρήσεις)
- 2 - Πορτοκάλια (χυμός)
- 2 - Πορτοκάλια (ξύσμα)
- 1 πακ. - Μπέικιν πάουντερ
Για το Σιρόπι
- 3 ποτήρια - Ζάχαρη (του νερού)
- 3 ποτήρια - Νερό (του νερού)
- 1-2 - Φλούδες μανταρίνι (προαιρετικά)
Instructions
Προετοιμασία Σιροπιού:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τις φλούδες μανταρινιού (αν χρησιμοποιήσουμε). Βράζουμε για 3 με 4 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Προετοιμασία Κέικ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους (περίπου 25x35 εκ.).
Μείγμα: Βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ (αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, μπέικιν, χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού) σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός ή μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε έναν λείo χυλό.
Ψήσιμο: Ρίχνουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για περίπου 35 λεπτά. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί στο κέντρο.
Σιρόπιασμα:
Μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα ζεστή από τον φούρνο, την περιχύνουμε σιγά-σιγά με το κρύο σιρόπι μανταρινιού ή πορτοκαλιού. Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι της κας Βικυ Κατσελα
Tips για την Πορτοκαλόπιτα
Σιρόπι: Το βασικό μυστικό στα σιροπιαστά είναι η αντίθεση θερμοκρασίας: πρέπει το κέικ να είναι ζεστό και το σιρόπι κρύο για να απορροφηθεί σωστά και να γίνει πιο αφράτη και ζουμερή.
Μέτρημα: Η χρήση του φλιτζανιού του ελληνικού καφέ ως μονάδας μέτρησης είναι ένας παραδοσιακός και βολικός τρόπος για να βρίσκουμε εύκολα τις αναλογίες.
Άρωμα: Η προσθήκη φλούδας μανταρινιού ή πορτοκαλιού στο σιρόπι προσθέτει ένα βαθύτερο και πιο έντονο άρωμα εσπεριδοειδών στο τελικό γλυκό.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:







