Πουρές πατάτας με καρότα και μανιτάρια

Ο πουρές πατάτας και τα καρότα είναι το τέλειο φαγητό για την περίοδο της νηστείας, σε συνδυασμό με λίγο μαρούλι ή λάχανο – ένα πλήρες και πολύ χορταστικό γεύμα, και τα μανιτάρια δίνουν μια μοναδική και μοναδική γεύση!

Συστατικά:

– 1 κιλό πατάτες
– 500 γρ μανιτάρια
– 200 γρ καρότα
– 100 γρ αλεύρι
– 2 φύλλα δάφνης
– 1 μέτριο κρεμμύδι
– αλάτι για γεύση
– πιπέρι για γεύση
– λάδι τηγανίσματος.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και λίγο πιο πάνω κόβουμε μέσα τις πατάτες σε κομμάτια στη συνέχεια κόβουμε μέσα και το καρότο σε φέτες.
Ρίχνουμε αλάτι τα φύλλα δάφνης και ξεκινάμε να βράζουμε ξαφρίζοντας από πάνω με ένα κουτάλι έως ότου οι πατάτες και τα καρότα μαλακώσουν αρκετά.
Οσο οι πατάτες βράζουν ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μας.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι να γίνει διαφανές και μετά προσθέτουμε μέσα και όλα τα ψιλοκομμένα μανιτάρια με αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύουμε μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις βρασμένες πατάτες και τα καρότα και ξεκινάμε να τα λιώνουμε σαν
πουρέ όλα μαζί και προσθέτουμε και αλάτι και πιπέρι.

Μόλις το μείγμα μας έχει γίνει ένας πουρές ρίχνουμε και το αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου πάρουμε μία ωραία κολλώδη ζύμη.
Σε ένα τηγάνι ριχνουμε 3 4 κουταλιές λάδι και μόλις ζεσταθεί ριχνουμε κουταλιές της σούπας από το μείγμα ζύμης. Από πάνω ρίχνουμε λίγο από το μείγμα των μανιταριών και στη συνέχεια ξαναβάζουμε λίγη ζύμη με το κουτάλι έτσι ώστε να σκεπάσουμε τα μανιταρια.


Μόλις ψηθούν από την μία μεριά τις γυρνάμε και μετα την βγαζουμε σε χαρτί.

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΣτρούντελ Κεράσι…δεν περιγράφετε εάν δε το δοκιμάσετε
Επόμενο άρθροΔοκιμάστε τα παξιμάδια πορτοκαλιού: υγιεινά, γευστικά και ιδανικά για κάθε στιγμή!