Υλικά για το ζυμάρι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 ποτηρι ελαιόλαδο
Αλάτι
Νερό όσο πάρει για μια σφιχτή ζύμη

Εκτέλεση
Σέ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το ελαιόλαδο το αλάτι και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε. Λίγο λίγο προσθέτουμε και το νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Τα κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου μία ώρα.

Υλικά για την γέμιση
4-5 πράσα μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ( ή μαϊντανό)
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι Καρολίνα
Αλάτι
Πιπέρι
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τά πράσα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι το αλάτι, τόν άνηθο, το πιπέρι και λίγο νερό. Το βράζουμε σέ χαμηλή φωτιά μέχρι να μισοβράσει το ρύζι. Νερό βάζουμε τόσο ώστε να το πιεί το ρύζι και να μην έχει ζουμιά το μείγμα μας. Το αφήνουμε ήσυχο για να κρυώσει.
Τέλος παίρνουμε τα μπαλάκια της ζύμης και με έναν πλάστη τα ανοίγουμε σε μικρά πιτάκια. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε το μείγμα στη μέση της πίτας. Γυρνάμε την μισή πίτα πάνω από το μείγμα και με ένα πιρούνι το πατάμε καλά για να κλείσει και να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτόπιτα !!!
Επόμενο άρθροΜπεκρή Μεζέ για Ρακί…χωρίς πολλά πολλά