Η πρασοτυρόπιτα !!

Υλικά

για την ζύμη.
1200 αλεύρι γοχ.
3κσ ελαιόλαδο.
2κσ ξύδι.
1κγ μπεικιν.
2 κσ περίπου αλάτι.

για την γέμιση

1 κιλο πράσα ψιλοκομμένα
400 γρ. τυρί αγελαδινό
έλαιολαδο
αλάτι
πιπερι μαύρο.
βουτυρο.

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα εριξα όλα τα υλικά και Νερό έβαλα με το μάτι μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι κανονικό και να μη κολλάει στα χέρια
Έκοψα την ζυμη σε 12 μπαλάκια. Τα άνοιξα μικρές πιτουλες και τρία τρία τα βουτυρώσα.
Τα άνοιξα μετα σε ένα μεγάλο φύλλο και το έβαζα στο ταψί της κουζίνας.
Έριξα ελαιόλαδο και γέμιση από πρασα και τυρί αγελαδινό. Συνέχισα αυτή την διαδικασία μέχρι να ανοίξω όλες τις πιτουλες σε φύλλο .
Στο τελευταίο φύλλο έβαλα αρκετό ελαιόλαδο και έψησα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Καλή Απόλαυση.

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστά ψωμάκια για σάντουιτς…κρύβουν ένα μυστικό για να ειναι αφράτα
Επόμενο άρθροΑλμυρά μάφινς με τόνο και αλεύρι ολικής αλέσεως