Η συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας η κα Ελινα Σκλαβου για προβατίνα φρικασέ ακούγεται πεντανόστιμη! Ακολουθεί μια συνταγή, με βάση τις δικές σας οδηγίες:

Υλικά:

1,2-1,5 κιλό σπάλα προβατίνας, κομμένη σε μερίδες
Χοντρό αλάτι
Ελαιόλαδο
κόκκους μπαχάρι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κιλό σπανάκι, ζεματισμένο και στραγγισμένο
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
2 αυγά
2 λεμόνια
Φέτα, για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Ξεπλύνετε καλά τις μερίδες αρνιού και μουλιάστε τες σε παγωμένο νερό για 30 λεπτά.
Στραγγίξτε το κρέας, τρίψτε το με χοντρό αλάτι και αφήστε το στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Ρίξτε το κρέας και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε τους κόκκους μπαχαριού και το πιπέρι.
Σκεπάστε με νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το ζεματισμένο σπανάκι και τον άνηθο.
Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε το μείγμα σπανακιού στην κατσαρόλα με το αρνί.
Αφήστε να πάρει μια βράση και σιγοβράστε για 5-10 λεπτά ακόμα.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το χυμό από τα λεμόνια και λίγο από το ζωμό του φαγητού.
Ρίξτε σιγά σιγά το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Σερβίρετε ζεστό με φέτα τριμμένη.

Προηγούμενο άρθροΡιζόπιτα
Επόμενο άρθροΙμάμ Μπαϊλντί: Η συνταγή με μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα!