Η κα Ελινα Σκλαβου φαίνεται ότι έχει φτιάξει μια υπέροχη κρέμα πατισερί και σοκολάτας για τα σουδάκια!

Ας δούμε μαζί τα βήματα:

Για την κρέμα πατισερί:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε με σύρμα 3 κρόκους αυγών, 1 ολόκληρο αυγό, 40 γραμμάρια κορν φλάουρ και 200 γραμμάρια ζάχαρη.
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε 350 ml γάλα πλήρες και 150 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού.
Ρίξτε το μισό από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε καλά.
Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήστε να ξαναβράσει.
Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέστε 1 βανίλια και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αδειάστε την κρέμα σε ένα ταψί, καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Αφού κρυώσει, χτυπήστε την κρέμα με γάντζους στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Γεμίστε τα σουδάκια με κρέμα πατισερί και τοποθετήστε τα σε ένα βαθύ μπολ.

Για την κρέμα σοκολάτας:

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε 700 ml γάλα, 1 κρέμα γάλακτος 330 ml, 200 γραμμάρια ζάχαρη και 150 γραμμάρια κακάο.
Αφήστε να πάρει βράση, κατόπιν αποσύρετε από τη φωτιά.
Προσθέστε 400 γραμμάρια κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αφήστε την κρέμα σοκολάτας να κρυώσει ελαφρώς.
Περιχύστε την κρέμα σοκολάτας πάνω στα γεμιστά σουδάκια, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα.
Βάλτε το προφιτερόλ στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα.

 

Προφιτερόλ
Προφιτερόλ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Προφιτερόλ νηστίσιμο!

Νηστισιμο Προφιτερολ

Κρέμα λευκή
600ml νερό
280 γρ ζάχαρη
180γρ νισεστε
2 κ.σ φυτική μαργαρίνη
2 βανιλιες
Χυμός 2 πορτοκαλιών

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το κρύο νερό με το νισεστε να διαλυθεί και προσθέτουμε τη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού και τα βαζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας καλα μέχρι να αρχίσει να πηζει. Τέλος ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια. Το βάζουμε απ τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κρέμα σοκολάτας
500ml νερό
180 γρ ζάχαρη
80 γρ αγλυκο κακάο
40 γρ νιζεστε
40 γρ αλεύρι
80γρ κουβερτούρα
2 βανίλιες

Σε κατσαρόλακι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη να λιώσει στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο το νισεστε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πηζει. Τραβάμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και τη βανίλια.
Συναρμολογηση :
Σε ατομικα μπολάκια ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας λευκή κρέμα, λίγα μπισκότα τριμμενα και από πάνω κρέμα σοκολάτας.
Αν θέλουμε να κάνουμε το γλυκό μας αλάδωτο, θα παραλειψουμε τη μαργαρίνη και τα μπισκοτα και ενδιάμεσα θα βάλουμε φρυγανιά σιροπιαστή.
Αντί για σου βάζουμε μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή Μιράντα. Μπορούμε να βάλουμε κομματάκια από κέικ ή λουκουμάδες και να τους γεμίσουμε με τη λευκή κρέμα.
Μπορούμε να στολίσουμε το προφιτερόλ με φυτική σαντιγί και αμύγδαλα τριμμενα.
Καλή επιτυχία!!!!!

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο κέικ με 3 υλικά
Επόμενο άρθροΜοσχάρι λεμονάτο με πιλάφι