Το Τηγανιτό Ρύζι με Αυγά είναι ίσως το πιο δημοφιλές πιάτο που βρίσκουμε στα ασιατικά εστιατόρια, αλλά είναι εκπληκτικά εύκολο να το φτιάξουμε και στο σπίτι. Είναι μια οικονομική, γρήγορη και πολύ νόστιμη λύση για να αξιοποιήσετε το ρύζι που περίσσεψε. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο ρύζι που πρέπει να είναι μαγειρεμένο από την προηγούμενη μέρα και στο γρήγορο τηγάνισμα σε υψηλή θερμοκρασία. Δείτε πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο Τηγανιτό Ρύζι με Αυγά, γεμάτο αρώματα σόγιας και φρεσκοκομμένου κρεμμυδιού.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Βασικά συστατικά για το Τηγανιτό Ρύζι με Αυγά
Τι χρειαζόμαστε:
- 4 φλ. μαγειρεμένο ρύζι, τουλάχιστον 1 ημέρας (ιδανικά, ρύζι τύπου Jasmine ή Basmati)
- 2 μεγάλα Αυγά
- 3 κσ Ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι για τηγάνισμα, όπως σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο), ή ανάλογα με τις ανάγκες
- 1 έως 2 κσ Σως Σόγιας (Soy Sauce) ή Σάλτσα Στρειδιών (Oyster Sauce), όπως επιθυμείτε (η σόγια δίνει την κλασική γεύση)
- 2 Κρεμμυδάκια (φρέσκα, ψιλοκομμένα)
- 1 κγ Αλάτι (ή ανάλογα τη σάλτσα σόγιας)
- Πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση Συνταγής
Προετοιμάστε το ρύζι
Η πιο σημαντική συμβουλή για το τηγανισμένο ρύζι είναι να χρησιμοποιήσετε ρύζι που έχει προηγουμένως μαγειρευτεί. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρύζι που έχει μαγειρευτεί το προηγούμενο βράδυ, το ρύζι 2 ή 3 ημερών είναι ακόμα καλύτερο, καθώς είναι πιο στεγνό και σπυρωτό.
Τρίψτε απαλά το ρύζι ανάμεσα στα δάχτυλά σας για να διαλύσετε τυχόν συστάδες – αυτό θα βοηθήσει το ρύζι να μαγειρευτεί πιο ομοιόμορφα στο τηγάνι.
Χτυπήστε τα αυγά
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με ένα πιρούνι μέχρι να είναι αφρώδη.
Μαγείρεμα της Ομελέτας
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι (ιδανικά ένα wok ή ένα μεγάλο αντικολλητικό) σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. Προσθέστε 1 κσ λάδι, περιστρέφοντας έτσι ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας του τηγανιού. Όταν το λάδι είναι ζεστό, μειώστε τη φωτιά στη μέση και προσθέστε τα χτυπημένα αυγά.
Μαγειρέψτε τα αυγά, ανακατεύοντας, έως ότου είναι ελαφρώς δεμένη η ομελέτα, αλλά όχι πολύ ξηρή . Αφαιρέστε τα αυγά από το τηγάνι και βάλτε τα στην άκρη. Καθαρίστε το τηγάνι με ένα χαρτί κουζίνας, αν χρειάζεται.
Τηγάνισμα του Ρυζιού
Προσθέστε 1 κσ λάδι, περιστρέφοντας έτσι ώστε να καλύπτεται ο πυθμένας του τηγανιού. Όταν ζεσταθεί, προσθέστε το έτοιμο ρύζι. Ανακατεύετε συνεχώς, είτε με ξύλινη κουτάλα είτε ανακινώντας το τηγάνι, για 2 έως 3 λεπτά μέχρι να θερμανθεί καλά το ρύζι και να γίνει σπυρωτό. Αν χρειαστεί, προσθέστε και την τελευταία κσ λάδι.
Ολοκλήρωση του Πιάτου
Ρίξτε πάνω στο ρύζι 1 κσ σάλτσα σόγιας ή σάλτσα στρειδιών (ή συνδυασμό). Ανακατέψτε γρήγορα για να πάρει το ρύζι χρώμα και γεύση. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέστε το μαγειρεμένο αυγό πίσω στο τηγάνι. Ανακατέψτε απαλά με το ρύζι.
Τέλος, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα

Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 15 λεπτά (εξαιρουμένου του χρόνου μαγειρέματος του ρυζιού)
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιήστε μόνο παγωμένο ρύζι: Αυτό είναι το Α και το Ω! Το φρεσκομαγειρεμένο ρύζι περιέχει πολύ υγρασία και θα γίνει λαπάς στο τηγάνι. Το ρύζι 1-2 ημερών έχει χάσει την υγρασία του και γίνεται τέλεια σπυρωτό.
Μπαχαρικά και Αρώματα: Για να κάνετε ακόμα πιο αρωματικό το Τηγανιτό Ρύζι με Αυγά, προσθέστε λίγο τριμμένο τζίντζερ ή μια πρέζα σκόνη κάρυ μαζί με τη σάλτσα σόγιας.
Ενίσχυση γεύσης: Αντί για σκέτο λάδι, χρησιμοποιήστε σησαμέλαιο (1 κσ) για να δώσετε στο πιάτο σας μια πιο αυθεντική ασιατική γεύση.
Κοπή Ρολών: Η κοπή ρολών δεν εφαρμόζεται σε αυτή τη συνταγή, αλλά αν θέλετε να ενσωματώσετε το ρύζι σε ένα γεμιστό ρολό κοτόπουλου, θα πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει εντελώς.
Σχετικές Συνταγές
Τηγανιτό Ρύζι με Λαχανικά (Vegetable Fried Rice)















