Βασικά συστατικά για το τηγανιτό ρύζι

4 φλυτζάνια μαγειρεμένο ρύζι, τουλάχιστον 1 ημέρας
2 μεγάλα αυγά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για τηγάνισμα, ή ανάλογα με τις ανάγκες
1 έως 2 κουταλιές της σούπας σως σόγιας ή σάλτσα στρειδιών όπως επιθυμείτε
2 κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1 κουταλάκι αλάτι
Πιπέρι για γεύση
Προετοιμάστε το ρύζι

Η πιο σημαντική συμβουλή για το τηγανισμένο ρυζι είναι να χρησιμοποιήσετε ρύζι που έχει προηγουμένως μαγειρευτεί. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρύζι που έχει μαγειρευτεί το προηγούμενο βράδυ, ή το ρύζι 2 ή 3 ημερών είναι ακόμα καλύτερο.

Τρίψτε απαλά το ρύζι ανάμεσα στο δάχτυλά σας για να διαλύσετε τυχόν συστάδες – αυτό θα βοηθήσει το ρύζι να μαγειρεύτει πιο ομοιόμορφα.

Χτυπήστε τα αυγά

 

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με ένα πιρούνι μέχρι να είναι αφρώδη.

Αυγά Ομελέτα

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια υψηλή θερμότητα και προσθέστε 2 κουταλιές λάδι, περιστρέφοντας έτσι ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας του τηγανιού. Όταν το λάδι είναι ζεστό, μειώστε τη φωτιά στη μέση και προσθέστε τα αυγά.

Μαγειρέψτε τα αυγά, ανακατεύοντας, έως ότου είναι ελαφρώς δεμένη η ομελέτα αλλά όχι πολύ ξηρή. Αφαιρέστε τα αυγά και καθαρίστε το τηγάνι.

Μαγειρέψτε το ρύζι

 

 

Προσθέστε 1 κουταλιά λάδι σούπας, περιστρέφοντας έτσι ώστε να καλύπτεται ο πυθμένας του τηγανιού. Προσθέστε το ρύζι. Ανακατεύετε για 2 έως 3 λεπτά μέχρι να θερμανθεί το ρύζι.

Ρίξτε την σάλτσα

Ανακατέψτε την σάλτσα ντομάτας* όσο επιθυμείτε για να πάρει χρώμα
Βάλτε τα όλα μαζί
*Για τη σάλτσα ωμής ντομάτας                                                                      4 ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο (αν θέλουμε)
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο (ή 1 κουτ. γλυκού ξερός)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο                                                                          Σάλτσα ντομάτας: Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι χτυπάμε τις ντομάτες με το σκόρδο, το δυόσμο και αλατοπίπερο, για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Σουρώνουμε τον πολτό σε ψιλό συρμάτινο σουρωτήρι (τον βοηθάμε να περάσει ανακατεύοντάς τον με ένα κουτάλι μέσα στο σουρωτήρι) για να απομακρύνουμε σπόρια, φλούδες και φυλλαράκια.

Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, για να αναμειχθούν τα υλικά χωρίς να ομογενοποιηθούν. Κρατάμε την ωμή σάλτσα στην άκρη.

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με ροδάκινο…Τέλειο
Επόμενο άρθροΓλυκό Ψυγείο με στρώσεις σοκολάτας