Τα τυροπιτάρια είναι ένα αγαπημένο σνακ για όλη την οικογένεια, και αυτή η συνταγή θα σας δώσει ένα τέλειο αποτέλεσμα, σαν να τα αγοράσατε από τον φούρνο. Η ζύμη γίνεται πολύ αφράτη και τα τηγανίζω σε λίγο λάδι για να είναι ελαφριά, αλλά τραγανά. Εγώ τα φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζονται αμέσως.

Υλικά

4 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
2 φλιτζάνια νερό
λάδι
βούτυρο (το προσθέτουμε )

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλευρι, αλάτι, μπεικιν, ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε αργά το νερό.
Μόλις πάρουμε μια συνοχή ζύμης ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε την ζύμη στο πάγκο την χωρίζουμε στα 2 και πλάθουμε το πρώτο κομμάτι σε ένα κορμό και τον μοιράζουμε σε 3 ισα μέρη και κάθε μέρος το πλάθουμε σε μία μπάλα.
Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη μισή ζύμη αλείφουμε τις μπάλες με λαδι και τις σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Λιώνουμε το βούτυρο.

Παίρνουμε μια μια μπάλα ρίχνουμε λίγο βούτυρο στο πάγκο και την ανοίγουμε με τα χέρια την βουτυρώνουμε

και συνεχίζουμε να την τραβάμε με τα χέρια να γίνει ένα λεπτό φύλλο (δεν πειράζει εάν σκίζετε).
Πασπαλίζουμε με τυρί φέτα και διπλώνουμε όπως στην φωτό.

Συνεχίζουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα

Αλειφουμε με 1-2κσ λάδι το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μια μια την πιτα και την τηγανίζουμε αφού την λαδώσουμε και λίγο απο πάνω μεχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα τυροπιτάρια σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Ζύμη: Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική, ώστε να την ανοίγετε εύκολα με τα χέρια.
  • Φύλλο: Μην ανησυχείτε αν το φύλλο σκιστεί. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν επηρεάζει καθόλου το τελικό αποτέλεσμα.
  • Τηγάνισμα: Το τηγάνι πρέπει να είναι αρκετά ζεστό, αλλά όχι καυτό, για να ψηθούν σωστά τα τυροπιτάρια χωρίς να καούν εξωτερικά.
  • Γέμιση: Μπορείτε να προσθέσετε στη φέτα λίγο πιπέρι, δυόσμο ή κάποιο άλλο μυρωδικό που σας αρέσει.

Καλή Επιτυχία

Subscribe to youtube channel here