Συστατικά

Για τη ζύμη
1 φλιτζάνι γάλακτος (το φλυτζάνι είναι: 110 ml),
1 φλιτζάνι γιαούρτι,
110 ml. φυτικό λάδι,
2 αυγά (ένας από τους κρόκους αυγού είναι για από πάνω),
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
1 κγ αλατι ,
10 γραμμάρια στιγμιαίας ζύμης (1 πακέτο),
4 – 4 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το κύπελλο είναι: 200 ml).
Για από πάνω.
1 κρόκο αυγού,
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι,
Σουσάμι.

Διαδικασία συνταγής 
Πρώτον, για να προετοιμάσετε τη ζύμη  συνδυάστε το γάλα, το γιαούρτι και το φυτικό λάδι σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε το μείγμα . Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη ζύμη και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε το αλεύρι αργά και ζυμώστε καλά. Αποκτήστε μια μαλακή αλλά όχι κολλώδη ζύμη. Καλύψτε τη ζύμη πρώτα με πλαστικό περιτύλιγμα, κατόπιν με ένα καθαρό πανί και αφήστε το να φουσκώσει.
Αφού η ζύμη φουσκώσει, την ζυμώνουμε και την διαιρούμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και τα κυλάμε στην παλάμη σας. Πάρτε μία από τις μπάλες ζύμης και χρησιμοποιώντας τα χέρια σας σχηματίστε ένα μακρύ σχοινί σε μια απλή επιφάνεια.
Στη συνέχεια, στρίψτε τα κομμάτια για να σχηματίσουν μια πλεξούδα και τοποθετήστε το σε ένα ταψί  αφήνοντας κάποια κενά ανάμεσα σε κάθε ένα από απο αυτά. Συνεχίστε με τις άλλες μπάλες ζύμης.

Αφού τα τοποθετήσετε στο ταψί , βουρτσίστε το κρόκο αυγού και το μείγμα φυτικών ελαίων πάνω τους.
Απλώστε το σουσάμι σε αυτά και αφήστε τα στο δίσκο να φουσκώσουν πριν ψηθούν.
Αφού πάρουν διπλό μέγεθος τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Αυτή η συνταγή ζαχαροπλαστικής είναι για 8 ψωμοκουλουράκια.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια με ταχίνι και καρύδι…για όλες τις ώρες
Επόμενο άρθροΤα Χιονισμένα Κουλουράκια