Το ρεβανί με καρύδα είναι ένα από τα αγαπημένα μου σιροπιαστά γλυκά, γιατί είναι απίστευτα αφράτο και απορροφά τέλεια το σιρόπι. Το γιαούρτι στη ζύμη του το κάνει ακόμα πιο μαλακό, ενώ η καρύδα του δίνει ένα υπέροχο άρωμα. Εγώ το φτιάχνω συχνά γιατί είναι σίγουρη επιτυχία.

Υλικά:

4 αυγά
200 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια ζάχαρης
20 γραμμάρια ζάχαρης βανίλιας
200 γραμμάρια γιαούρτι ολόκληρο
80 γραμμάρια αλεύρι καρύδας
160 γραμμάρια σιμιγδάλι σιταριού
150 γραμμάρια αλεύρι
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
τριμμένη φλούδα λεμονιού

για σιρόπι:
400 γραμμάρια ζάχαρης
600 ml νερό
1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Σπάστε τα αυγά και χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο σε ένα μπολ μαζί με ζάχαρη και ζάχαρη βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να ληφθεί μια παχιά λευκή κρέμα. Προσθέστε ένα ένα κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια ρίξτε το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και
συνδυάστε τα πάντα. Προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας και ανακατεύουμε.

Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν.
συνδυάστε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε τα ασπράδια στο μείγμα του βουτύρου, μετά το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατέψτε τα πάντα

Λαδώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 23 x 32 cm με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνω
τη ζύμη, την ισιώνουμε και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάστε το σιρόπι ανακατεύοντας το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό από 1 λεμόνι σε κατάλληλο δοχείο. Αφήστε για 3 λεπτά απο την στιγμή που θα αρχίζει να βράζει.
Πάρτε το κρύο κέικ και κόψτε το σε ρομβοειδή σχήματα. Ρίξτε το ζεστό σιρόπι και αφήστε το γλυκό μουλιάσει για 1 νύχτα.
Στη συνέχεια αφαιρέστε, πασπαλίστε με τριμμένη καρύδας και σερβίρετε

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το ρεβανί με καρύδα σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Σιρόπι: Ο κανόνας για τα σιροπιαστά είναι είτε κρύο γλυκό με ζεστό σιρόπι είτε το ανάποδο. Η συνταγή αυτή δουλεύει τέλεια με το γλυκό κρύο και το σιρόπι ζεστό.
  • Ψήσιμο: Για να βεβαιωθείτε ότι το ρεβανί είναι ψημένο, βυθίστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.
  • Αποθήκευση: Αν σας περισσέψει, φυλάξτε το σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο.

Καλή Τύχη

ΠΗΓΗ: https://receptite.online/