Ρεβανί…Με κρέμα.💕

Τα υλικά που θα χρειαστούμε.

7 αυγά
150 γρ.αλεύρι
100 γρ.ζάχαρη
100 γρ.σιμιγδάλι ψιλό.
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Λίγο αλάτι.

Σιρόπι:
900 γρ.ζάχαρη
4 ποτήρια του νερού νερό
100 γρ.βούτυρο
Φλούδα από ένα λεμόνι.
Χυμό λεμονιού
2 ξυλάκια κανέλας
1 βανίλια.

Κρέμα:
1 λίτρο γάλα
125 γρ.κορν Φλάουερ
Μισό ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 βανίλια.

Για την διακόσμηση.
Φυστίκι Αιγίνης
Κανέλα.

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σιρόπι για δέκα λεπτά. Και στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Και σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά. Το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί (Νο 34) ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Αφού ψηθεί το σιροπιάζουμε ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι.
Το αφήνουμε να το απορροφήσει. Για λίγες ώρες.

Για την κρέμα
Διαλύουμε τη ζάχαρη με το ένα ποτήρι χλιαρό γάλα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται, ρίχνουμε το μίγμα της ζάχαρης και του γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν αρχίσει να πήζει.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο γλυκό.
Διακοσμούμε με φυστίκι Αιγίνης και κανέλα.

Καλη Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάρια με ανθότυρο, άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι
Επόμενο άρθροΚέικ Αχλαδιού