Ρεβιθάτο Γλύκισμα
(Παλιά παραδοσιακή συνταγή Θεσσαλίας)

Υλικά:

600 γρ ρεβίθια
600 γρ σταφίδα
300 γρ καρύδια τριμμένα ή αμύγδαλα
250 γρ λάδι ή χυμό πορτοκαλιού
2 αυγά (προαιρετικά)
3 κουταλάκια μπέικιν
250 γρ ζάχαρη άχνη
αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες και αλέθουμε σε μπλέντερ ή μίξερ.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη άχνη και το λάδι ή τον χυμό του πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τα αλεσμένα ρεβίθια τις σταφίδες, το μπέικιν τους ξηρούς καρπούς και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Στρώνουμε το αντικολλητικό χαρτί στο ταψάκι και απλώνουμε την ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Ετοιμάζουμε σιρόπι με 2 φλυτζάνια (τσαγιού) ζάχαρη, 2 νερό και περιχύνουμε το γλυκό ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Προσωπικά θεωρώ οτι η ζάχαρη (στην περίπτωση που θα το σιροπιάσετε) είναι πολλή . Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε την μισή δοσολογία, γιατί και οι σταφίδες είναι αρκετές.Στην συνταγή της φωτογραφίας έχει την μισή ζάχαρη και τις μισές σταφίδες.
Το στρώσιμο του αντικολλητικού χαρτιού δεν το χρησιμοποίησα και δεν υπήρξε πρόβλημα.
Επίσης χρησιμοποίησα ρεβιθάλευρο αντί για ρεβίθια.

ΠΗΓΗ: Οικοτεχνία Παραδοσιακόν

Προηγούμενο άρθροΤραχανόπιτα Θεσσαλίας: Η παράδοση στο πιάτο σας!
Επόμενο άρθροΚανταΐφι πολίτικο