Ρεβυθάδα

Η Συνταγή είναι από το Cooking Routes

Υλικά

500 gr ρεβύθια αποφλοιωμένα
νερό για μούλιασμα των ρεβυθιών
1500 gr νερό
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
1 μέτριο σέλερι ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1/2 ποτηρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλατι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

Προτιμούμε τα αποφλοιωμένα ρεβύθια για δική μας ευκολία.
Σε μια λεκάνι με νερό βάζουμε τα ρεβύθια για να μουλιάσουν απο το προηγούμενο βράδυ.
Σουρώνουμε τα ρεβύθια απο το νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1500γρ. νερό, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το πράσο, τα καρότα το λάδι, το κάρυ, το πιπέρι, αλατίζουμε και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για μία ώρα περίπου μεχρι να χυλώσουν.

Σημείωση
Σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με φρέσκο ελαιόλαδο και μπούκοβο. Καλή σας όρεξη!

Η Συνταγή είναι από το Cooking Routes

Προηγούμενο άρθροΓκιούλμπασι στη Γάστρα
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με σφολιάτα