Ρολάκια σφολιάτας με μπέικον και κιμά

Συστατικά

Γέμιση
1/2 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτό
1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, μικρό, ψιλοκομμένο
1 σελερι, ψιλοκομμένο
150g μπέικον, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια σπόρων μάραθου, φρυγανισμένα (προαιρετικά) (Σημείωση 1)
500g χοιρινό κιμά
40 γρ. φρυγανιά τριμμένη(Σημείωση 2)
1 αυγό
1/2 κγ αλάτι
Μαύρο πιπέρι
2 1/2 φύλλα σφολιάτα, ξεπαγώστε και στη συνέχεια κόψτε στην μισό (Σημείωση 3)
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Κέτσαπ / σάλτσα ντομάτας

Οδηγίες

Θερμάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία. Σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σελερι για 2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το μπέικον.
Μαγειρέψτε για 2 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετε σε μπολ και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά γέμισης στο μπολ. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τα αναμίξετε καλά.
Τοποθετήστε ένα μισό φίλο με την φαρδιά πλευρά κοντά σε εσας, βουρτσίστε με αυγό κατά μήκος της μακράς άκρης.
Πάρτε το 1/5 της γέμισης και απλώστε την στο κέντρο της ζύμης. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι σφιχτό και συμπαγές, χωρίς κενά.
Βουρτσίστε την άκρη της ζύμης με το αυγό. Στη συνέχεια κυλήστε, τελειώνοντας με την πλευρά της ραφής  προς τα κάτω.
Τυλίξτε και σφραγίστε στην άκρη που είναι αλειμμένη με το αυγό.
Εάν έχετε χρόνο / υπομονή, βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα (καθιστά ευκολότερη την κοπή)
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Κόψτε κάθε ρολό σε τέσσερα ίσα μήκη. Βουρτσίστε με αυγό.
Τοποθετήστε σε 2 ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος (ή ελαφρώς λαδωμένα). Ψήστε τα συνολικά για 30 – 35 λεπτά, αλλάζοντας τα ράφια των δίσκων σε 20 λεπτά ή έως ότου η ζύμη είναι βαθύ χρυσοκαφέ.
(Σημείωση: Η γέμισμα θα φαίνεται ακόμα ροζ λόγω του μπέικον, αλλά είναι εύκολο να καταλάβετε είναι ψημένη)

Σερβίρετε ζεστό ή με σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ!

 

Προηγούμενο άρθροΚρεατοπιτάκια Πολίτικα
Επόμενο άρθροΤο γλυκό “Κρέμα του Πάππα” (kremówka papieska)