Κροκέτες Πατάτας με τυρί

Υλικά

4 Πατάτες
1/3 κούπας Τριμμένη φρυγανιά
1 κουτ.γλυκ ντοπατοπελτέ
1 κσ Σιμιγδάλι
2 πρέζες Μαϊντανός (φρέσκο ​​ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο)
½ κουτ.γλυκ Αλας
2 πρεζες Κόκκινο πιπερι
2 πρέζες μαύρο πιπέρι
Ψιλοκομμένο τυρί μοτσαρέλας
Για επάλλειψη, πριν το τηγάνισμα:
1 αυγό
¼ κγ. Αλατι
¼ κουπας Αλεύρι
½ κουπα Τριμμένη φρυγανιά
Λάδι, για το τηγάνισμα

 Οδηγίες

Ξεφλουδίστε και βράστε πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
Λιώστε τις πατάτες με ένα πιρούνι και αφήστε λίγο να κρυώσουν.
Ανακατέψτε τα ψίχουλα ψωμιού, ντοματοπελτέ, αλεύρι σιμιγδαλιού,
μαϊντανό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι και μαύρο πιπέρι με τις λιωμένες πατάτες.
Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ζυμώσετε το μείγμα μέχρι να αναμιχθεί πλήρως.
Δημιουργήστε μια μπάλα σχήματος αυγού με το μείγμα πατάτας. Χρησιμοποιήστε το
δάχτυλό σας για να δημιουργήσετε μια τρύπα μέσα. Γεμίστε την τρύπα με τυρί και
κλείστε τρύπα. Αφήστε κάθε κροκέτα πατάτας στην άκρη.

Επιλέξτε 3 μικρά μπολ. Στο πρώτο βάλτε ¼ κουπας Αλεύρι.
Στο 2ο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί ένα αυγό και ¼ κουταλάκι του αλατιού.
Στο 3ο Βάλτε ½ κουπας Ψωμί ψίχουλα
Κυλήστε κάθε κροκέτα μεμονωμένα σε κάθε ένα από τα τρία μείγματα:
πρώτο αλεύρι, μετά αυγό και αλάτι, στη συνέχεια ψίχουλα ψωμιού.
Μετά τοποθετήστε κάθε κροκέτα σε ένα πιατα μεχρι να ειναι όλα ετοιμα.
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι (περίπου 1-2 εκατοστά βάθος) και ζεσταίνουμε.
Τοποθετήστε απαλά την κάθε κροκέτα στο τηγάνι με ζεστό λάδι. Τηγανίζουμε σε λάδι
μέχρι να ροδίσουν. Γυρίστε κροκέτες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τηγανίσματος,
ώστε να τηγανίζετε ομοιόμορφα χρυσοκαστανά σε όλες τις πλευρές.
Καθώς κάθε κροκέτα έχει τελειώσει, αφαιρέστε το από το λάδι και τοποθετήστε τα
σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτα για να φύγει το πολύ λάδι.
Σερβίρετε αμέσως ενώ είναι ακόμη ζεστά. (Αυτό είναι ένα υπέροχο πιάτο,
ορεκτικό ή σνακ.)

ΠΗΓΗ: jalesturkishdelights.com