Ρολάκια της Χανούμισσας του pastry Chef Stratos Petrou

12 ΡΟΛΑΚΙΑ

Υλικά

200 γρ καρύδα τριμμένη

Για την Κρέμα Σοκολάτα
1 λίτρο Γάλα
250 γρ ζάχαρη
175 γρ αλεύρι
2 κουτ σούπας κακάο
1 κουτ σούπας Βούτυρο
3 βανίλιες

Για την Σαντιγί
1 Μόρφατ
100 γρ ζάχαρη η όσο θέλετε ανάλογα τα γούστα
50 γρ γάλα

Για διακόσμηση
Καρύδα τριμμένη
Αμύγδαλο καβουρδισμένο φιλέ
Φιστίκι Αιγινης

Εκτέλεση

Το Ταψί της κουζίνας το στρώνουμε με μεμβράνη και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του την καρύδα.
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη σοκολατένια κρέμα του γλυκού, ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μία κατσαρόλα το κακάο και το αλεύρι κοσκινισμένο.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα να πήξει η κρέμα μας και να γίνει σφιχτή.
Μόλις έχει γίνει μία σφιχτή κρέμα αποσύρουμε από την κουζίνα και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει.
Μόλις λιώσει και ενσωματωθεί το βούτυρο με την κρέμα έτσι όπως είναι καυτή τη ρίχνουμε στο ταψί πάνω από την καρύδα.
Απλώνουμε να πάει παντού η κρέμα στην επιφάνεια του ταψιού αφήνουμε να κρυώσει καμιά ωρίτσα στο ψυγείο.
Οσο Κρυώνει το γλυκό ετοιμάζουμε την κρέμα σαντιγί εγώ χρησιμοποίησα το μεταλλικό κουτάκι για σαντιγί το ερμόλ με λίγη ζάχαρη άχνη.

Οταν έχει κρυώσει η κρέμα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την κρέμα σαντιγύ και το τοποθετούμε πάλι ψυγείο να σφίξει αρκετά εγώ το άφησα μία ώρα περίπου.
Μετά την παραμονή στο ψυγείο ώστε να παγώσει το γλυκό, ξεκινάμε να το κόβουμε σε λωρίδες όπως δείχνω στο βίντεο
Αφού το κόψαμε ξεκινάμε να διπλώνουμε την κρέμα σιγά-σιγά σε ρολάκια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Ένα πραγματικά υπέροχο ανάλαφρο και καθόλου χρηστικό γλυκό της ανατολής

ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ
Αντί καρύδας μπορείτε να βάλετε τριμμένο μπισκότο, μπισκότο OREO,επισης πάνω από την σαντιγί πριν τυλίξετε τα Ρολάκια μπορείτε να βάλετε ροδέλες μπανάνας η κάποιο άλλο φρούτο η και κάποιο ξηρό καρπό.
Για νηστήσιμη εκδοχή αντικαταστείτε το γάλα με κάποιο γάλα καρύδας, αμυγδάλου η φουντουκιού, αντί βούτυρο στην κρέμα βάλτε βιτάμ η κάποιο άλλο φυτικό λίπος.

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά Ρολά Κοτόπουλου
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα φράουλα – fraoula