Το Ρολό κιμά γεμιστό είναι ένα κλασικό φαγητό που δεν λείπει από τα ελληνικά τραπέζια. Με την πλούσια γέμιση από τυριά και πιπεριές, γίνεται ακόμα πιο λαχταριστό και ζουμερό. Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη, και εγώ την προτιμώ γιατί ψήνω όλα τα υλικά μαζί σε ένα ταψί.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ρολό Κιμά Γεμιστό

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα από τα πιο αγαπημένα μου κυριακάτικα φαγητά, το Ρολό κιμά γεμιστό, παρέα με πεντανόστιμες πατάτες φούρνου. Είναι ένα πιάτο πλήρες, χορταστικό και πολύ εντυπωσιακό, που εγώ το ετοιμάζω όταν θέλω να ευχαριστήσω όλη την οικογένεια και να τους κάνω να γλείφουν τα δάχτυλά τους.
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο Ρολό κιμά γεμιστό θα χρειαστούμε:
Για τον κιμά:
- 700-800 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
- 2 Κρεμμύδια (τριμμένα)
- 1 Ντομάτα (τριμμένη)
- 2 κ.γ. Δυόσμο ξερό
- 2 κ.γ. Ρίγανη ξερή
- 1/2 ματσάκι Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1 Αυγό
- Γλυκιά πάπρικα
- Καπνιστή πάπρικα
- 3 φέτες Μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένο σε γάλα και στυμμένο)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη γέμιση:
- Τυρί του τοστ (σε φέτες)
- Φέτα πικάντικη (σε κύβους)
- 1 Πιπεριά πράσινη (κομμένη σε μπαστουνάκια)
- 1 Πιπεριά κόκκινη (κομμένη σε μπαστουνάκια)
Για τις πατάτες:
- Πατάτες (κομμένες στη μέση)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπούκοβο γλυκό
- Κουρκουμά
- Γλυκιά πάπρικα
- Καπνιστή πάπρικα
- Μουστάρδα
- 2 κύβους (βοδινού και λαχανικών) διαλυμένους σε ζεστό νερό
- Λεμόνι
- Ρίγανη
- Λάδι
- 2-3 ποτήρια Νερό
Instructions
Αρχικά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά σε ένα μπολ και τον αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Μετά, παίρνουμε τον κιμά, τον απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τον ανοίγουμε σε σχήμα παραλληλόγραμμου. Σε όλη την επιφάνεια του κιμά απλώνουμε το τυρί και τη φέτα, καθώς και τις πιπεριές. Στη συνέχεια, κλείνουμε τον κιμά σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας.
Τοποθετούμε το ρολό κιμά σε ένα ταψί, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το βάζουμε να ψηθεί μαζί με τις πατάτες στους 170°C, σε λειτουργία αέρα, για περίπου μία ώρα.
Για τις πατάτες: Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, γλυκό μπούκοβο, κουρκουμά, γλυκιά πάπρικα, καπνιστή πάπρικα, μουστάρδα, δύο κύβους (βοδινού και λαχανικών) διαλυμένους σε ζεστό νερό, λεμόνι, ρίγανη, λάδι και δύο με τρία ποτήρια νερό. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί με τις πατάτες πριν βάλουμε το ταψί στον φούρνο.
Η Συνταγή είναι της κας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou και η φωτό της κας Λένα Χριστοπούλου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Ρολό κιμά γεμιστό σας ακόμα πιο νόστιμο:
- Ο κιμάς: Το μούλιασμα του κιμά στο ψυγείο βοηθάει να ενωθούν καλύτερα οι γεύσεις και να γίνει πιο σφιχτό το ρολό κατά το ψήσιμο.
- Η γέμιση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε τυριά σας αρέσουν, όπως γραβιέρα ή κασέρι, ή ακόμα και μανιτάρια αντί για πιπεριές.
- Η σάλτσα: Αν θέλετε να κάνετε μια πιο πλούσια σάλτσα για τις πατάτες, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πελτέ ντομάτας διαλυμένο στο νερό.
- Το ψήσιμο: Για να πάρει ωραίο χρώμα το ρολό, μπορείτε στο τέλος του ψησίματος να το αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο.