Αυτό το ρολό μήλου είναι τόσο απλό και γρήγορο να το φτιάξεις, και είναι ιδανικό για ένα απογευματινό κέρασμα ή ακόμα και για πρωινό. Εγώ το λατρεύω γιατί μυρίζει όλο το σπίτι υπέροχα! Πάμε να δούμε πώς το φτιάχνω.
Υλικά:
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
120 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγη βανιλίνη (ή εκχύλισμα βανίλιας)
5 μήλα
Για τη γέμιση (προαιρετικά):
Λίγα τριμμένα καρύδια
Κανέλα σε σκόνη
Για το πασπάλισμα:
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Ετοιμάζω τη γέμιση:
Καθαρίζω τα μήλα, τα τρίβω στον χοντρό τρίφτη και τα βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με λίγη ζάχαρη (αν τα μήλα δεν είναι πολύ γλυκά). Τα μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν. Αν θέλω, στο τέλος προσθέτω λίγα τριμμένα καρύδια και κανέλα. Αφήνω τη γέμιση να κρυώσει.
Ετοιμάζω το παντεσπάνι:
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
Προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα για να μην χάσει τον αέρα του.
Στρώνω ένα ταψί με λαδόκολλα. Απλώνω τη γέμιση μήλου σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας, αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες.
Ρίχνω το μείγμα του παντεσπανιού πάνω από τα μήλα και το απλώνω ομοιόμορφα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το παντεσπάνι.
Μόλις το βγάλω από τον φούρνο, το αναποδογυρίζω προσεκτικά πάνω σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Αφαιρώ τη λαδόκολλα.
Τυλίγω το παντεσπάνι σε ρολό μαζί με τη γέμιση, χρησιμοποιώντας την πετσέτα για να με βοηθήσει. Το αφήνω να κρυώσει τυλιγμένο έτσι για να κρατήσει το σχήμα του.
Όταν κρυώσει, το πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και το κόβω σε φέτες για να το σερβίρω.
Καλή απόλαυση!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια ποικιλία μήλων σας αρέσει.
Αν δεν έχετε καρύδια, μπορείτε να βάλετε σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα στη γέμιση.
Μην ψήσετε το παντεσπάνι για πολύ ώρα, γιατί θα στεγνώσει και θα σπάσει όταν το τυλίξετε.