Δεν νομίζω ότι θα σας αποκαλύψω κάτι νέο, αλλά θέλω να μοιραστώ τη δική μου εκδοχή για ένα τέτοιο Ρολό με γέμιση μήλου.  Αυτή η ζύμη ψήνεται εύκολα και γρήγορα. Και αυτό είναι πολύ επίκαιρο αυτή τη στιγμή.

Υλικά

για παντεσπάνι: Έχω ένα ταψί 35*40 εκ

Αυγά – 6, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη – 120 g
Νερό – 6 κουταλιές της σούπας.
Αλεύρι – 120 g
Μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού

Για την γεμιση
6 μήλα, τριμμένα στη χοντρή μεριά του τρίφτη
¾ φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική
½ φλιτζάνι καρύδια, χοντροσπασμένα (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Γέμιση μήλου:
Αρχικά, ετοιμάστε τη γέμιση, βάζοντας σε ένα αντικολλητικό σκεύος τα τριμμένα μήλα μαζί με τη ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Συνεχίστε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Μόλις είναι έτοιμα τα μήλα, σβήστε τη φωτιά, ρίξτε τα τριμμένα καρύδια και την κανέλα σκόνη και ανακατέψτε καλά.
Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί του φούρνου σας, αδειάστε το μίγμα από πάνω και προσεκτικά και σχολαστικά με μια σπάτουλα, απλώστε το να πάει παντού σε λεπτή στρώση. Αφήστε το στην άκρη.

Ετοιμάζουμε το κεικ:
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Ας αρχίσουμε να χτυπάμε τα ασπραδια.
Μόλις εμφανιστεί ένας ελαφρύς αφρός, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέστε ζάχαρη σε δόσεις. Χτυπήστε να σφιξει σε μαρεγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάμε αυτό το μείγμα με την μαρεγκα, χτυπώντας συνεχώς όλη τη μάζα. Πρόσθεσε νερό. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο
με το μπέικιν πάουντερ σε δόσεις. Ανακατευουμε προσεκτικά τη ζύμη με μια σπάτουλα.

Αδειάστε το μίγμα του κέικ πάνω στα στρωμένα μήλα, ισιώστε το ελαφρά και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 20 λεπτά.
Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, καλύψτε το κέικ με μια λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός ταψιού ή των χεριών σας (με προσοχή για να μην καείτε), αναποδογυρίστε το προσεκτικά. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα που εφάπτεται με τα μήλα και ρολάρετέ το κέικ προσεκτικά από τη φαρδιά μεριά του, σαν ένα μακρύ ρολό, όσο είναι ακόμα ζεστό.
Αφήστε το να κρυώσει καλά, κόψτε τις ακανόνιστες άκρες και πασπαλίστε το με άχνη ζάχαρη. Σερβίρετέ το σε φέτες, σκέτο ή με παγωτό, και απολαύστε!!!

H Συνταγή είναι της κας Erika Oszuszki

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σοκολατένιο ρολό!!!!👌

Το σοκολατένιο ρολό είναι ένα κλασικό γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Πρόκειται για ένα λεπτό παντεσπάνι σοκολάτας, το οποίο γεμίζεται με κρέμα της αρεσκείας σας και στη συνέχεια ρολάρεται.

Το σοκολατένιο ρολό είναι ένα σχετικά εύκολο γλυκό στην παρασκευή του, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες της συνταγής. Το πιο σημαντικό είναι να μην το αφήσετε να ψηθεί πολύ, ώστε να μην στεγνώσει.

Η γεύση του σοκολατένιου ρολού είναι μοναδική. Η πλούσια γεύση της σοκολάτας, συνδυασμένη με την κρεμώδη γέμιση, δημιουργούν ένα απολαυστικό γλυκό που δεν μπορείτε να αντισταθείτε.

Το σοκολατένιο ρολό μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο ή ως σνακ. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να πετύχετε το τέλειο σοκολατένιο ρολό:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα και ποιοτικά υλικά.
  • Χτυπήστε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, ώστε να αφρατέψουν και να γίνουν κίτρινα.
  • Προσθέστε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  • Ψήστε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά.
  • Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς πριν το γεμίσετε.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, το σοκολατένιο ρολό σας θα είναι σίγουρα πετυχημένο!

Υλικά

Για το ρολό κέικ:
1/4 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.,
6 αυγά,
1/4 φλιτζάνι κακάο,
2 κ.σ. βούτυρο,
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη,
200γρ. κουβερτούρα,
2 φύλλα λαδόκολλα

Για την κρέμα μασκαρπόνε:
100γρ. κουβερτούρα λευκή,
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,
2 φλιτζάνια μασκαρπόνε.

Για την επικάλυψη:
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος,
2 κ.σ. βούτυρο,
200γρ. κουβερτούρα,
1 σφηνακι κονιάκ.

Εκτέλεση:

Αρχικά βάζουμε σε μπεν μαρί 200γρ.κουβερτουρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κ.σ. βούτυρο και λιώνουμε την κουβερτούρα.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να αφρατεψει το μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπεν μαρί 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και τους χτυπημένους κρόκους.
Ανακατεύουμε το μείγμα με την μαρέγκα. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί απλώνουμε το μείγμα και το βάζουμε να ψηθεί
στους 200 για 10 λεπτά!

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το γυρίζουμε ανάποδα σε μια λαδόκολλα που έχουμε πασπαλίσει με κακάο.
Τυλίγουμε προσεκτικά ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει!

Για την κρέμα μασκαρπόνε:
Βάζουμε 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, ψιλοκόβουμε την λευκή κουβερτούρα και την ρίχνουμε
στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει! Μόλις πήξει το μείγμα και κρυώσει προσθέτουμε
2 φλιτζάνια μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.

Για την επικάλυψη:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρολίτσα 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και 1 σφηνακι κονιάκ και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα συστατικά. Αφήνουμε να πήξουν σε θερμοκρασία δωματίου!
Ανοίγουμε το παντεσπάνι προσεκτικά να μην σπάσει, απλώνουμε την κρέμα και τυλίγουμε προσεκτικά. Καλύπτουμε την επιφάνεια με την επικάλυψη και πασπαλιζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα!!!!

H συνταγή είναι της κας Katerina Xaralampou

Προηγούμενο άρθροΜπουτάκια Κοτόπουλο με Πατάτες και Σάλτσα Μπάρμπεκιου
Επόμενο άρθροΤουρλού με κρέας στο φούρνο