Ροξάκια σιροπιαστά

Συστατικά

Υγρό μείγμα
270γρ ηλιέλαιο
315γρ γάλα
36γρ ζάχαρη
8γρ μαγιά νωπή
150γρ αυγά

Λευκή ζύμη
500γρ Αλεύρι
1 βανίλια
519γρ Υγρό μίγμα

Σοκολατένια ζύμη
340γρ αλεύρι
60γρ κακάο
1γρ γαρύφαλλο
3γρ κανέλα
40γρ καρύδια
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
260γρ Υγρό μίγμα

Για το σιρόπι
800γρ ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 ξύλο κανέλας
Μισό πορτοκάλι
2 καρφάκια γαρύφαλλο
1κγ μέλι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Κάνουμε πρώτα το σιρόπι για να είναι κρύο πριν το σιρόπιασμα. Από το σημείο του βρασμού μετράμε 4’

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε το υγρό μίγμα διαλύοντας πρώτα την μαγιά στο γάλα και προσθέτοντας έπειτα τα υπόλοιπα υλικά

Βήμα 3: Ετοιμάζουμε σε μια μπασίνα τα υλικά της λευκής και της σοκολατένιας ζύμης και προσθέτουμε την αντίστοιχη ποσότητα από το υγρό μίγμα

Βήμα 4: Ζυμώνουμε με το χέρι. Η λευκή ζύμη πρέπει να είναι πιο σφικτή από την σοκολατένια. Αν χρειαστούμε περισσότερη υγρασία προσθέτουμε γάλα. Αν το θέλουμε πιο σφικτό αλεύρι

Βήμα 5: Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 30’

Βήμα 6: Ανοίγουμε την λευκή ζύμη σε ορθογώνιο με πλάστη και στο εσωτερικό της βάζουμε ένα φυτίλι από την σοκολατένια ζύμη. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε

Βήμα 7: Βάζουμε τα ροξάκια σε λαδωμένη λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 30’ να φουσκώσουν λίγο πριν το ψήσιμο

Βήμα 8: Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 25’. Μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βήμα 9: Δεν πρέπει παραψηθούν γιατί δεν θα ρουφάνε το σιρόπι

Βήμα 10: Σιροπιάζουμε μετά απο 10′ με κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε αρκετή ώρα μέχρι να ρουφύξουν το σιρόπι καλά

 

ΠΗΓΗ:

Προηγούμενο άρθροΑλευρόπιτα η πιο γρήγορη πίτα
Επόμενο άρθροΤα Παραδοσιακά Κουλουράκια της Σήλιας