Διαφήμιση

Τούρτα με σοκολάτα και καρύδι

Είναι μια πραγματική ραψώδια η Τούρτα με σοκολάτα και καρύδι  είναι κατάλληλη σχεδόν για κάθε γιορτή και οικογενειακή συγκέντρωση

Συστατικά:

Διαφήμιση

Για το παντεσπανι:
24 ασπράδια αυγών
600 γρ ζάχαρη
600 γρ καρύδια θρυμματισμένα
6 κουταλιές της σούπας ψίχουλα ψωμιού
1 μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:
24 κρόκοι αυγών
500 γρ ζάχαρη
200 – 300 γρ σοκολάτα (βάζει η μαμά 200 γρ., πρόσθεσα άλλα 100 γρ.)
500 γρ μαργαρίνη/βούτυρο (η μαμά δεν φτιάχνει ποτέ με βούτυρο, ούτε κι εγώ)

Παρασκευή:

Διαφήμιση

Παντεσπανι: ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μαμά φτιάχνει τρεια παντεπσανια σε δίσκο 25 x 35 εκ., η καθεμία με 8 ασπράδια, ενώ εγώ χρησιμοποίησα τον αγαπημένο μου δίσκο 22 x 32 εκ. και έφτιαξα
4 κρούστες με 6 ασπράδια αβγού η καθεμία, όπως θα περιγράψω . Χτυπάμε 6 ασπράδια αυγών σε σφιχτό κουρκούτι και μετά προσθέτουμε σταδιακά 150 γραμμάρια ζάχαρη και ανακατεύουμε
μέχρι να διαλυθεί. Διπλώνουμε απαλά 150 γραμμάρια θρυμματισμένα καρύδια, μιάμιση κουταλιά τριμμένη φρυγανιά και ¼ σακουλάκι μπέικιν πάουντερ.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορείτε να φρυγανίσετε τα καρύδια από πριν για πιο δυνατό άρωμα (δεν χρειάζεται) και να τα ψιλοκόψετε με ένα μαχαίρι.

Η συνταγή της μαμάς μου λέει μπέικιν πάουντερ, οπότε το χρησιμοποίησα κι εγώ, αλλά δεν είμαι πεπεισμένη ότι είναι σημαντικός παράγοντας.
Εσείς αποφασίζετε όπως θέλετε Απλώνετε το έτοιμο μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος (το δικό μου είναι 22 x 32 εκ.), το ισιώνετε και το ψήνετε σε φούρνο
προθερμασμένο στους 160 °C για 25-30 λεπτά περίπου.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ:
Όταν μειώσετε λίγο τη θερμοκρασία του φούρνου και παρατείνετε το χρόνο ψησίματος, θα πετύχετε πιο ομοιόμορφο ψήσιμο. Φροντίστε όμως να προσαρμόσετε τη θερμοκρασία και τη διάρκεια
του ψησίματος στα χαρακτηριστικά του φούρνου σας.Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάστε άλλα 3 παντεπσανια από το υπόλοιπο υλικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν έχετε φούρνο με αερα, μπορείτε να ψήσετε δύο κρούστες ταυτόχρονα

Γέμιση:
Χτυπήστε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και στη συνέχεια σε ένα μπολ στον ατμό μέχρι να πήξουν σε σάλτσα.
Ανακατεύουμε τους κύβους σοκολάτας να λιώσουν και μετά αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να ετοιμάσετε την κρέμα και στο φούρνο μικροκυμάτων

Χτυπήστε τη μαλακωμένη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) να γίνει αφρός και προσθέστε λίγη από τη γέμιση ανακατεύοντας συνεχώς
Τελική διαδικασία Βάλτε το πρώτο παντεσπανι στο ταψί, αλείψτε την με το ένα τρίτο της γέμισης, καλύψτε το με το δεύτερο, απλώστε το δεύτερο τρίτο της κρέμας, μετά το τρίτο
και την υπόλοιπη γέμιση
Τελειώστε τη στοίβαξη με το τέταρτο παντεσπανι και μετά κρυώστε το κέικ στο ψυγείο, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Η μαμά συνήθως το σκεπάζει με λιωμένη σοκολάτα και εγώ το αλείφω
με κρέμα γκαναζ (λιώνω 200 γρ. σοκολάτα σε 200 μλ ζεστή κρέμα γάλακτος) και μετά απλώνω από πάνω.
Το κέικ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη διακόσμηση για είναι η βασίλισσα των κέικ!

Τούρτα με σοκολάτα και καρύδι

Η Συνταγή είναι από το toprecepteka.infο

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Διαφήμιση

Τούρτα με φύλλα και κρέμα

Τούρτα με φύλλα και κρέμα

Υλικά

Για τα φύλλα θα χρειαστούμε:
Βούτυρο ή μαργαρίνη – 250 g.
Ζάχαρη – 200 g.
Αυγό – 2 τεμ
Αλεύρι – 450-550 g.
Μπέικιν πάουντερ – 10 g.

Διαφήμιση


Χτυπάμε τη ζάχαρη στο μαλακωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα. Προσθέτουμε το αλευρι με μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε να πάρουμε μια συμπαγή ζύμη, την οποία θα χωρίσουμε σε πέντε μπάλες.
Τυλίγουμε τις μπάλες σε σελοφάν και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν. Στη συνέχεια ανοίγουμε τις μπάλες σε λεπτά μια μια βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε.

Για την κρέμα:
1 ζαχαρούχο (γάλα 397 gr)
2 κουτιά νερό από το ζαχαρούχο γάλα
4 κ.σ. νισεστέ (corn starch)
1 αυγό
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
2 κ.σ. άγλυκο κακάο

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το ζαχαρούχο γάλα και τα 2 κουτιά με νερό και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί λίγο!
Ανοίγω το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνω το αυγό και το νισεστέ. Ανακατεύω μέχρι να πήξει και να βγάζει φουσκάλες, Tέλος ρίχνω την βανίλια και 2 κ.σ. άγλυκο κακάο!

Ζαχαροαλοιφή
75 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
30 γραμμάρια χυμό λεμονιού

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το γλάσο, την άχνη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα.

Γλασσο σοκολάτας
250 γρ κουβερτούρα 52% κακάο ψιλοκομμένη
200-220 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Απλώστε τα στρώματα σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή:
Πρώτα πρέπει να καλύψετε τη στρώση του κέικ με κρεμα – φύλλο – κρεμα και συνεχίστε να συναρμολογείτε το κέικ με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν οι στρώσεις.
Το τελευταίο στρώμα απο πάνω δεν πρεπει να εχει κάτι.
Καλύψτε τα πλαϊνά του κέικ με το μείγμα κρέμας και μετά με ψίχουλα μπισκότου.
Πριν παγώσει το κέικ, φτιάχνουμε τo σοκολατένια γλασσο το οποίο θα ρίξουμε στην επιφάνεια του κέικ. Τέλος, καρύδια και την ζαχαροαλοιφη.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το like-cool.online

Διαφήμιση


Διαφήμιση