Καλημέρα σας αγαπημένες μου φίλες! Σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή για ρυζόγαλο που είναι λίγο διαφορετική από την κλασική, αλλά πιστέψτε με, θα σας ξετρελάνει! Είναι με πορτοκάλι και σοκολάτα, και το άρωμα και η γεύση του είναι πραγματικά μοναδικά. Γίνεται ένα λαχταριστό και πολύ εύκολο γλυκάκι, ιδανικό για όλες τις ώρες. Πάμε να το φτιάξουμε!
Υλικά:
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
6 κούπες φρέσκο γάλα αγελαδινό (πλήρες)
1 κούπα ρύζι καρολίνα (ή ό,τι ρύζι θέλετε)
10 γρ. βανίλια (σε σκόνη)
Το ξύσμα από μισό ακέρωτο πορτοκάλι
Τη φλούδα από μισό ακέρωτο πορτοκάλι (προσοχή, μόνο το πορτοκαλί μέρος)
2 κουταλάκια του γλυκού υγρή γεύση πορτοκάλι (εκχύλισμα)
3/4 κούπας νερό (για να βράσουμε το ρύζι)
Επιπλέον νερό (για να ξεπλύνουμε το ρύζι)
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλάκια του γλυκού νουτέλα ή 15 γρ. σοκολάτα γάλακτος/κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα:
Κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Προετοιμασία Ρυζιού
Αφήνουμε το ρύζι μέσα στο νερό για 1 ώρα.Έπειτα το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι μαζί με το νερό και το σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό.Το αφήνουμε όπως είναι στην κατσαρόλα προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
Πως φτιάχνουμε το ρυζόγαλο
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,την ζάχαρη,το ξύσμα πορτοκαλιού,τις φλούδες πορτοκαλιού,την βανίλια και ανακατεύουμε.Αφήνουμε το γάλα μας να ζεσταθεί αρκετά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται ατμοί.Λίγο πριν έρθει σε σημείο βρασμού παίρνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι 2 κουταλιές από το γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο κορν φλάουρ.Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ.Στην συνέχεια το προσθέτουμε στο γάλα μας.Από την στιγμή που θα ρίξουμε το κορν φλάουρ ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας.Λίγο πριν αρχίζει να πήζει η κρέμα μας αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού με μια πιάστρα.Όταν αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα είναι έτοιμη.
Σε αυτό το σημείο παίρνουμε λίγες κουταλιές από την καυτή κρέμα και τις βάζουμε σε ένα μπολ στο οποίο θα προσθέσουμε την σοκολάτα ή την πραλίνα σοκολάτας αν θέλουμε και μερικά σοκολατένια ρυζόγαλα.Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα μας με την κρέμα.
Στην αρχή όταν είναι πολύ ζεστή θα είναι πιο ρευστή θα γίνει όμως σε πιο παχιά μορφή όταν θα κρυώσει.Έτσι όπως θα είναι καυτή η κρέμα μας την βάζουμε μέσα σε ποτήρια ή μπολ ακόμη και σε πιο βαθιά πιάτα αν επιθυμούμε.Το ρυζόγαλο μας τρώγεται ζεστό ή κρύο με λίγη κανέλα από πάνω.
H συνταγή είναι του Stevie St