Κρέμα Πουτίγκα με φρυγανιά

 

ΥΛΙΚΑ :

 12 φρυγανιές
Για τη σάλτσα καραμέλας.
 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρης
 2 φλιτζάνια νερό
Για την κρέμα
 1 λίτρο γάλα
 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
 1 βανίλια
 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Για από πάνω
 80 γρ. κρέμα γάλακτος
 200 ml γάλα
 Καρύδια, φουντούκια, φιστίκια, καρύδα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Για να φτιάξετε τη σάλτσα καραμέλας :
Βάλτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελοποιηθεί. Στη συνέχεια, προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό και ανακατέψτε μέχρι να βράσει. Στο τέλος αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε 12 φέτες φρυγανιάς σε ένα ταψάκι. Ρίξτε τη σάλτσα καραμέλας από πάνω. Αφήστε να κρυώσουν κα να απορροφήσουν τη καραμέλα. θα γίνουν μαλακές.
Για την κρέμα :
Bάλτε το γάλα, το αλεύρι, το κορν φλαουρ και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε τα σε χαμηλή φωτιά συνεχώς.
Όταν η κρέμα πήξει, κατεβάστε από την φωτιά και προσθέστε τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Ρίξτε τη κρέμα στην φρυγανιά και απλώστε ομοιόμορφα. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για από πάνω :
Ρίξτε 1 φλιτζάνι γάλα και τη κρέμα σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια ρίχνετε το μίγμα στην κρέμα που έχει παγώσει και το απλώνετε. Βάλτε το στο ψυγείο για 12 ώρες. Αφού κρυώσει, κόψτε και σερβίρετε!!
Μπορείτε να πασπαλίσετε καρύδα, καρύδια, φουντούκια, φιστίκια κλπ.

ΠΗΓΗ: recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα κουρού με φέτα και μαϊντανό
Επόμενο άρθροΟι πιο γρήγορες Τυρομπουκίτσες