Ρύζι με μπέικον, μανιτάρια και λιαστή ντομάτα

Υλικά:

250 γρ ρύζι
500 γρ μανιτάρια (ό,τι έχεις, τον χειμώνα τα βάζω από βάζο, και τώρα χρησιμοποίησα φρέσκες λαχανίδες, ταιριάζουν και τα μανιτάρια)
1 κεφαλάκι κρεμμύδι
400 γρ μπέικον μαγειρεμένο καπνιστό
Λιαστή ντομάτα σε βάζο

Καρυκεύματα:
αλάτι,
μαύρο πιπέρι,
κουρκουμάς

Τρόπος παρασκευής:

Κόβουμε το μπέικον ψιλοκομμένα και το τηγανίζουμε με λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι.
Προσθέστε σε αυτό το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα μανιτάρια, προσθέστε τα μαζί με το κρεμμύδι για να ψηθούν
και αν χρησιμοποιήσετε μανιτάρια από βάζο, μπορείτε να τα προσθέσετε στο τέλος.

Αφού τσιγαριστούν το μπέικον, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, προσθέτουμε λίγες ψιλοκομμένες μαριναρισμένες λιαστές ντομάτες. (μπορείτε να προσθέσετε
λίγη από το χυμό από τις αποξηραμένες ντομάτες γιατί είναι πολύ αρωματικό)
Πλένουμε το ρύζι πολλές φορές μέχρι να βγει το άμυλο και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με 1 μπολ νερό (για αυτό χρειαζόμαστε ένα βαθύ τηγάνι ).
Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε.

Αφήνουμε για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να φουσκώσει ελαφρά το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε άλλα 2 μπολ νερό (πάνω κάτω ακολουθώ τον κανόνα 1:3).
Αν όμως κατά το ψήσιμο δείτε ότι έχει απορροφηθεί το νερό, προσθέστε κι άλλο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Вкуснотийките на Ани

Προηγούμενο άρθροΤο Αυθεντικό Ρεβανί Βέροιας
Επόμενο άρθροΚοτόπουλου με σάλτσα μανιταριών…χωρίς κρέμα γάλακτος